11-08-10

1 jaar later : Senne

Senne 2009 : Groeide dit seizoen uit tot het sluitstuk van onze ploeg. Bewees heel wat spelinzicht te hebben en stond altijd goed opgesteld. Voelde perfect aan waar de bal ging komen en was de tegenstander dan meestal een stapje voor. Snel over twintig meter en stevig in de duels. Staat ook op de flank meer dan zijn mannetje. Als verdediger vooral nog werken aan de verre pas om makkelijker te kunnen uitverdedigen en het is in orde.

 

Senne 2010 : Senne groeide uit tot een prima sluitstuk van de verdediging. Was een van de dragende spelers van de ploeg die voor zekerheid zorgde achteraan. Steeds goed opgesteld en stevig in het duel. Liet ook bij de miniemen C zien dat hij een uitstekend spelinzicht heeft. Moet in staat zijn zich volgend jaar te laten gelden bij de provinciale miniemen.

Senne.jpg

10:32 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-08-10

1 jaar later : Steve

Steve 2009 : Na enkele weken zei de vader van Caitlin die gaat er komen, en gelijk had hij. Dit jaar de ontdekking in de ploeg. Bijna niet te passeren op de flank en zowel met links als rechts altijd goed en verzorgd inspelend. De snelste van de bende en conditioneel perfect in orde. Gaat nog steeds van week tot week vooruit en haalt zijn drie jaar achterstand snel in. Niet voor niets verkozen tot MVP; Soms nog wat onzeker maar daar is geen enkele reden toe.

 

Steve 2010 : Vorig jaar nog uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de ploeg. Dit jaar kreeg hij echter maar zelden zijn motor op gang. Liet bij momenten zien dat hij een toekomst heeft als flankverdediger. Sleepte zich naar het eind van het seizoen en er was overredingskracht nodig om hem aan het voetballen te houden. Heeft gelukkig beslist er toch nog een jaartje aan vast te knopen. Was de gast waar ik vorig seizoen het meeste voldoening van had en met pijn in het hart zag ik daar dit jaar weinig van terug.

Steve.jpg

12:26 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-10

1 jaar later : Marten

Marten 2009 : In de goal en de spits liefst niet maar voor de rest kan Marten alles aan. Altijd hard werkend zowel op training als in de wedstrijd is hij op alle posities een verrijking voor de ploeg. Staat stevig in de duels en bewees in de jeugdcup dat hij een ploeg kan dragen. Beschikt over een goede stevige verre pas waarmee hij de tegenstander kan pijn doen. Nog werken aan links en iets meer durf dan…. Winnaar Pinanti Cup.

 

Marten 2010 : Kreeg de ondankbare taak Kurt te vervangen. Liep zich de longen uit het lijf om alle gaten te dichten. Als er een zich helemaal gaf dit seizoen dan was hij het wel. Stond er dikwijls alleen voor om het vuile werk te doen en vond te dikwijls geen afspeelpunt. Anders bij de miniemen C waar zijn werkkracht naast Kurt en Igor op het middenveld wel rendeerde. Was daar een echte stoorzender die met een goede opstelling de bal dikwijls veroverde en dan bijna altijd prima inspeelde. Verlaat de club en beproefd zijn geluk bij Thes.

Marten.jpg

12:23 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-10

1 jaar later : Seppe

Seppe 2009 : We weten het al jaren dat Seppe een van de meest getalenteerde is van deze lichting. Je komt ze niet veel tegen de bijna perfect tweevoetige bij de preminiemen. Wie anders kan je op elke positie gebruiken en slaagt erin om op al die posities een versterking te zijn. Blijf het spijtig vinden dat hij gaat keepen maar ook hiervoor heeft hij talent. Als hij er blijft voor gaan moet dat met hem in orde komen.

 

Seppe 2010 : Seppe kreeg het dan toch voor mekaar dat hij mocht gaan keepen. Hij liet zien vanaf seconde een dat hij en enkel hij de talentvolste was van de doelmannen. Stond in doel alsof hij het al jaren deed en schudde indien nodig meerdere prachtreddingen uit zijn mouw. Dit samen met zijn voetbalinzicht en traptechniek, dit liet hij als speler bij de miniemen C wekelijks zien, maakten hem gegeerd bij de omliggende ploegen. Uiteindelijk koos hij voor Dessel waar hij nationaal zal spelen. Meteen de tweede van deze lichting die nationaal gaat. Veel succes.

Seppe.jpg

12:25 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-07-10

1 jaar later : Yoshi

Yoshi 2009 : Daar valt weinig over te vertellen. Heeft door de schuld van de andere dit jaar bijna geen bal geraakt. Kon zich dit jaar maar weinig in de belangstelling keepen. Heeft vooral in Hoogstraten laten zien dat hij het wel degelijk kan. Als hij zoals daar gemotiveerd en geconcentreerd is moet hij voor maar weinig doelmannen onderdoen. Laat Walter er nog maar een tijdje mee werken en dan komt dat voor elkaar.

 

Yoshi 2010 : Nam in de voorbereiding van het seizoen de beslissing om het keepen op te geven. Hielp nog wel als doelman de preminiemen C dikwijls uit de nood. Speelde na drie seizoenen in de goal dit jaar meestal als spits. Heeft wel een neus voor doelpunten maar niet de motivatie om er altijd keihard voor te werken. Gaf het in de loop van het seizoen bijna op maar herpakte zich in de slotfase.

Yoshi.jpg

18:48 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-10

1 jaar later : Sander

Sander 2009 : Enkel wie Sander heeft meegemaakt van in het begin ziet welke immense vooruitgang hij heeft gemaakt. Sander was dit jaar de leergierigste en werkte zowel op training als in de match hard. Flankverdediger die de ploeg op geen enkel moment in de steek liet en zich altijd volledig gaf. Zal ook in de toekomst gewestelijk zijn mannetje kunnen staan. Excelsior in hart en nieren.

 

Sander 2010 : Sander was ook het afgelopen seizoen de vrolijkheid zelve. Steeds goed gezind en nooit te beroerd om het truitje nat te maken. Op Sander kan je als trainer steeds rekenen zowel op training als in de wedstrijd. Sander dweilde keer op keer de flank af maar vond dan dikwijls geen aanspeelpunt. Zette een stapje voorwaarts al kwam dat vooral in de wedstrijden van de miniemen C tot uiting.

Sander.jpg

23:30 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-10

1 jaar later : Ayoub

Ayoub 2009 : Soms doe je van die ontdekkingen. In veel onderdelen het beste wat je in de gewestelijke reeksen gaat tegenkomen. Wat hij kan met een bal daar kunnen de meeste alleen maar van dromen. Klaar voor een stap hogerop als hij tenminste zijn ploegspel bijwerkt en het regelt dat hij altijd kan komen trainen. Als er uitkomt wat erin zit, wel dan wil ik op tijd en stond vrijkaarten.

 

Ayoub 2010: Ayoub is de enige van de gasten die ik niet aan het werk zag dit seizoen. In het tussenseizoen verliet hij Excelsior om in Nederland bij MVV zijn geluk te gaan beproeven. Hij  is in een prima ploeg is terecht gekomen. MVV eindigde tweede in een reeks met negen ploegen waaronder Roda, NEC en Aken. Het is leuk te horen dat al een van de gasten het stapje hogerop prima heeft verteerd, zo goed zelfs dat hij volgend seizoen de overstap maakt naar de U12 van KRC Genk. Moet nu zeker eens proberen hem live aan het werk te zien.

Ayoub.jpg

00:42 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-07-10

1 jaar later : Roy

Roy 2008 - 2009 : Een kerel met heel wat talenten. Nog zo eentje waar je altijd kon op rekenen. Een goede dribbel, snel en heel wat spelinzicht. Voeg daar nog zijn torinstinct bij en je beschikt meteen over een dodelijk efficiënte machine. Kan alle posities aan maar komt in de spits best tot zijn recht. Als trainer een droom om in je ploeg te hebben. Ben echt benieuwd waar hij later gaat uitkomen?

Roy 2009 - 2010 : Roy startte uitstekend aan het nieuwe seizoen. Droeg het volledige gewicht van de aanval en scoorde en liet scoren. De spelvreugde verdween echter in de loop van het jaar. Was onmisbaar in de ploeg en pas op het eind als hij er een paar keer niet bij was zagen sommigen dat in. Speelde ook het ganse seizoen mee met de miniemen C en kwam daar voor 200% tot zijn recht. Speelde er zijn snelheid, stevigheid en balvastheid ten volle uit. Dessel en Thes trokken aan zijn mouw en verlaat de club om het bij Thes te proberen. Zonder twijfel gaat hij ook daar doorbreken.

Roy

12:26 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-10

1 jaar later : Victor

Victor 2008 - 2009 : In het begin van het seizoen voor mij de grote onbekende. Het bleek al snel een echte winnaar te zijn die niet van verliezen hield. Technisch een krak die vele tegenstanders tot wanhoop dreef. Een echte perfectionist die met middelmaat niet tevreden was. Nog werken aan het zelfvertrouwen waar het hem soms om duistere reden aan ontbreekt. Gaat volgend jaar potten breken, zeg dat ik het gezegd heb.

 Victor 2009 - 2010 : Victor maakte de overstap naar de miniemen B. Een ploeg die speelde op dezelfde moment als de preminiemen en die we dus maar enkele keren aan het werk zagen. Maar wat we zagen was uitstekend. Als sluitstuk van de kampioenenploeg liet hij zien dat hij behoort tot de betere van zijn lichting in Vorst. De interesse van meerdere ploegen voor hem was dan ook niet verwonderlijk. Besliste naar lang twijfelen om verder te doen in Excelsior. Moet uitgroeien tot een van de steunpilaren van de provinciale miniemen.

Victor

12:25 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-10

1 jaar later : Kurt

Kurt 2008 - 2009: Mijn altijd hard werkende spelverdeler. Nooit te beroerd om de mouwen op te stropen en een gaatje of tien dicht te lopen. Zowel verdedigend als aanvallend heel nuttig en belangrijk voor de ploeg. Was bijna altijd goed gezind en gemotiveerd en als oudste en kapitein een voorbeeld voor de rest. Frutos werk nog wat aan het balgevoel en dat gaat dat met u prima in orde komen.

 

Kurt 2009 - 2010 : Kurt verliet de ploeg en ging spelen bij de miniemen C. Dat belette ons niet om hem nog op de voet te kunnen volgen. Frutos zette ook dit seizoen een grote stap voorwaarts en was als centrale man op het middenveld zowel in verdedigend als aanvallende opzicht onmisbaar. Zijn werkkracht en loopvermogen zijn onovertroffen. Als Kurtje zich zo blijft ontwikkelen dan kan het niet anders dan dat hij ook bij de provinciale miniemen potten gaat breken.

Kurt

08:07 Gepost door rob in 1 jaar later | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |