10-03-09

Exc. Vorst - Oevel B : 11 - 2

Bal komt op u toe

07/03 PreMiniemen B Thuismatch tegen Oevel B

 De zon was van de partij voor de thuiswedstrijd tegen de gasten van Oevel. Omdat we er niet zeker van waren dat Ayoub vandaag kon komen, kwam Cisse wederom onze rangen versterken. We waren dus vandaag met elf. Onze tegenstander begon de wedstrijd met slecht zeven spelers maar hun achtste man kwam na een vijftal minuutjes dan toch opdraven. Hij had ondertussen de 1-0 die Kurt in de eerste minuut binnentrapte al gemist. In de aanvangsfase zetten wij wel druk naar voor maar begonnen al snel op een hoopje te lopen. Onze buitenspelers kropen steeds mee naar binnen en de twee vleugelbacks volgden al snel hun voorbeeld. Het leek wel een mierennest voor het Oeveldoel.  Daarachter had Marten meestal het gezelschap van twee Oevel aanvallers, met hun drietjes hadden ze de beschikking over 75% van de plein. Het mocht dan ook een klein wonder heten dat we in de 8’ via Kurt 2-0 voorkwamen. In daaropvolgende minuut hadden we echter prijs. Verdedigende taken werden niet uitgevoerd en we stormden bijna met zijn allen vooruit. Oevel maakte hiervan gebruik om snel te counteren en trapte de verdiende 2-1 tegen de touwen. Hoog tijd om te wisselen en dat deed de ploeg deugd. Ayoub en Victor hielden op de flanken het spel wel breed en er kwam plots veel meer ruimte. Reeds in de 11de minuut kon Seppe hiervan profiteren. 3-1. Het begon nu wat beter te lopen en we hielden Oevel nu vast op eigen helft. Het was echter wachten tot de 21’ vooralleer we nog eens konden juichen. Het was wederom Seppe die zorgde voor de 4-1. Een minuut later deed een bij momenten ongrijpbare Ayoub hem dan na. 5-1. Hem was opgedragen steeds het een tegen een duel aan te gaan en zo voor een overtal te zorgen. Erg toch dat je zo een talent voor je eigen supporters moet verdedigen. Zo lopen er in heel Vorst geen vijf.

Onder de rust werden er enkele gewezen op hun plichten. Het was dan ook voor het eerst sinds heel lang stil in de kleedkamer. Voor de laatste keer werd het erin gepompt, wie nu nog de voorkeur gaf aan de raadgevingen toegeroepen van naast de plein op de richtlijnen van trainer en (als hij niet fluit) delege Mark die kon de rest van de wedstrijd toekijken van langs de lijn. Dat geld trouwens ook voor de volgende weken. De tweede helft was echter heel wat beter dan de eerste. Ik zeg niet heel goed maar wel beter. Roy kon al snel de 6-1 binnentrappen. We kregen nu heel wat kansen maar er werden er een paar vakkundig de nek omgewrongen. Cisse was wel goed bij schot en in de 9de en 11de minuut zorgde hij voor de 8-1 tussenstand. Vijf minuten later zorgde Ayoub voor de 9-1. We bleven echter met de kansen morsen en kregen in de 22’na zwak verdedigen achteraan een tweede doelpunt tegen. 9-2. Dit was echter het sein om nog eens alles uit de kast te halen en plots stond het betere Excelsior op de plein. Ayoub zette een prachtaanval op en op aangeven van Roy scoorde hij het doelpunt van de maand. In de twee voorgaande wedstrijden dat hij voor ons aantrad scoorde Cisse er telkens drie, zo ook vandaag. In de laatste minuut zorgde hij voor de 11-2. Meteen de eindstand.

Dit was zeker niet een van onze betere wedstrijden. Misschien zijn we wel wat te verwend en verwachten we telkens weer het allerbeste en dus misschien ook wat te veel. Nu Zaterdag naar Houtvenne waar we om 09h30 aantreden op het kunstveld.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne en Cisse.

23:33 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.