16-03-09

Houtvenne D - Exc. Vorst : 0 - 21

Houtvenne

14/03 PreMiniemen B Uitmatch bij Houtvenne D

 

Vandaag traden wij voor de allereerste keer op een kunstveld. Dat hebben ze daar prachtig voor mekaar in Houtvenne. Echt iets om jaloers op te zijn. Het is natuurlijk afwachten wat dat gaat geven en of we ons wel kunnen aanpassen aan deze ongewone omstandigheden. We warmden dan ook intensief op om ons zo te kunnen aanpassen aan de toch wel speciale omstandigheden op dit soort veld. Voor een keer waren we maar met acht, Steve was met de school mee schaken en Kurt moest aantreden met onze A ploeg die nog erger getroffen was door het schaakvirus. Ook vandaag weer was het al Excelsior wat de klok sloeg. Het leek wel of wij altijd op deze kunstmat speelde. Reeds in de tweede minuut kon Ayoub de score openen. Mocht er al sprake zijn van aanpassingsproblemen dan hebben die zeker niet langer geduurd dan zeven minuten. Van dan af vlogen de ballen er met de regelmaat van de klok tegen de touwen.  Hoe de jongens en dame van Houtvenne ook hun best deden ze kwamen er de rest van de eerste helft helemaal niet meer aan te pas. Seppe in de 7de, Victor in de 9de en Roy in de 10de minuut zorgden voor een eerste kloof. Ayoub in de 14de, Seppe in de 15de en nogmaals Ayoub in de 16de minuut diepten de kloof nog verder uit. Deze laatste was trouwens ons 300ste doelpunt van het seizoen 2008-2009, vriendenwedstrijden meegerekend. De laatste vijf minuten was het nog eens 5 keer prijs. Elke minuut een te beginnen met Marten in de 21ste minuut en daarna twee maal Ayoub, Victor en nogmaals Ayoub in de 4 daaropvolgende minuten. 0-12 was dan ook de onwaarschijnlijke ruststand.

Hoe motiveer je tijdens de rust je ploeg nog bij zo een tussenstand? Dat was de grote vraag tijdens de pauze. Het was blijkbaar aardig gelukt, ook in de tweede helft speelden wij bij momenten prima voetbal. In de 2de minuut kon Seppe de score nog opdrijven maar daarna viel de scoringsmachine even stil. We bleven prima combineren maar enkel bij de afwerking liep het telkens mis. Houtvenne stak ook een tandje bij en leek van plan zijn huid de tweede helft duur te verkopen. Na een tiental minuten brak echter de veer. In de 10de minuut twee keer Ayoub en in de 12de minuut Victor zorgden voor een 0-16 tussenstand. Daarna was er van een wedstrijd geen sprake meer, voor zoverre die er al was. Ayoub zette de doelpuntenkermis in de 14de en 15de minuut rustig verder. Deze laatste was trouwens zijn tiende van deze voormiddag. De laatste tien minuten wilden we het bij momenten soms net iets te mooi doen en een handvol kansen ging zo verloren. Tussen de missers door was het Seppe die in de 19de minuut zorgde voor de 0-19. Vandaag was Roy nog niet dikwijls aan het feest geweest maar dat zette hij in de 23ste en 24ste minuut recht met nog eens twee doelpunten. Meteen stond de eindscore op het bord. 0-21 een nieuw seizoensrecord. Keeper Yoshi die tijdens de opwarming zijn bewondering voor het zachte en warme kunstgras niet onder stoelen of banken stak liet tijdens de strafschoppenreeks zien dat hij toch niet helemaal voor niks was meegekomen. Slecht een keer moest hij zich gewonnen geven op een perfect getrapte penalty, al zat hij er ook hier met de vingertoppen aan.

Vanaf nu gaan we het programma aanpassen. De volgende drie weken trainen we op maandag om 18h en gaan we woensdag voetballen, de eerste keer nu woensdag in en tegen Testelt om 18h00. “Zorg dat je een identiteitsbewijs bij hebt”. Zaterdag na de match tegen VC Herentals staan er frieten en curryworsten klaar voor de ganse ploeg. Dat is nog een beloning voor 25 opeenvolgende overwinningen.

 

Speelden mee : Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten en Senne.

12:28 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.