23-03-09

Exc. Vorst - VC Herentals : 3 - 4

Herentals
21/03 PreMiniemen B Thuismatch tegen VC Herentals B

 In de voorbespreking kondigde we het al aan. Dit zou een van de moeilijkste matchen worden die we in de competitie nog gingen spelen. VC Herentals speelde net als wij een bijna perfect seizoen en was de pandoering van de heenronde waarschijnlijk nog niet vergeten. Tijdens de opwarming hadden we al een HEEL slecht voorgevoel, de concentratie was ver te zoeken. Na al de monsteroverwinningen krijg je het echt niet meer tussen die oren dat het er nog wel eens zou kunnen om spannen in bepaalde wedstrijden. Aan de plein en het weer kon het niet liggen maar we begonnen aan de wedstrijd zoals we opwarmden, ongeconcentreerd. Reeds in de 3de minuut kregen we hiervoor de rekening gepresenteerd. 0-1. Hier zagen er een paar van de onze alles behalve goed uit. We konden de situatie echter snel rechtzetten als Victor een hoekschop van Marten in de daaropvolgende minuut binnentrapte. 1-1. We bleven echter slordig voetballen. Herentals had zich perfect ingesteld voor deze wedstrijd met een muur van vijf man achteraan en twee snelle spitsen die liepen achter elke bal die van achteruit werd weggetrapt. Simpel maar vandaag gedurende vijftig minuten wel efficiënt. We vonden maar geen opening en bleven ons maar stuklopen op de afweermuur. De combinaties werden zelden gezocht, we speelden niet als ploeg maar liepen ons individueel stuk op de bezoeken defensie. In de 14’ dan toch eens eindelijk een goede collectieve aanval en Kurt zorgde voor de 2-1. Lang konden we van de voorsprong niet genieten met een snelle uitbraak stelde Herentals in de 18’ gelijk. 2-2. In de slotfase kregen we nog enkele kansjes maar de wil om te score ontbrak. Victor, samen met Sander de enige die vandaag een voldoende verdiende, zette zich op links een drietal keer goed door maar er was niemand bij de pinken om de bal in doel te trappen.

De rust was veel te kort om alle minpunten aan te kaarten. Om te beginnen inzet en concentratie en het zoeken van de combinatie was de boodschap die ze meekregen. Het leek in de aanvangsfase beter te gaan maar in de 4’ lanceerde we na een mislukt individuele actie zelf de tegenaanval en we stonden voor de tweede keer die seizoen achter. 2-3. Daarna leek de ploeg helemaal van de kook we bakten er gedurende 10’ helemaal niks meer van. Omgaan met een achterstand was blijkbaar niet makkelijk. Achteraan hield Herentals alles potdicht en hun spitsen bleven gaan achter elke wild naar voor getrapte bal. In de 15’ leverde dat nog eens succes op en we kwamen 2-4 achter. De laatste 10’ begonnen we iets beter te voetballen en zetten nu volluit druk op de bezoekers. De beslissende pas kwam er echter meestal niet. We konden enkele keren ons doorzetten op de flanken maar kozen dan meestal voor individuele eer in plaats van de compleet vrijstaande medespelers te bedienen. De zeldzame keren dat wij het wel deden kregen we de bal dan ook nog niet tussen de palen. Met nog drie minuten op de klok flakkerde de hoop terug op als Victor met een prachttrap ons terugbracht tot 3-4. We kregen in de slotfase nog drie doelrijpe kansen maar vergaten wederom op het beslissende moment de bal in te spelen op een vrijstaande maat. In de laatste seconde trapte Marten een vrije trap nipt naast en meteen konden we gaan douchen met een eerste nederlaag van 2008-2009.

Het moest er natuurlijk eens van komen maar ik had het toch liever zien gebeuren tegen een ploeg waar je achteraf van zei, die waren gewoon beter, en dat was niet het geval we hadden het enkel aan onszelf te wijten. Woensdag treden wij aan voor de jeugdcup, we staan nu hopelijk met de voetjes op de grond en geven ons dan wel voor 100%.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

14:55 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.