27-03-09

White Star Schorvoort - Exc. Vorst : 1 - 5

WS Schorvoort

25/03 PreMiniemen B 1/8 Finale jeugdcup heenmatch bij WS Schorvoort

 Naar deze wedstrijd keken we al een tijdje uit. Reeds tijdens de opwarming bleek dat ook onze jongens voor de volle 100% geconcentreerd toeleefden naar deze wedstrijd. Gedaan met grappen en grollen in de opwarming, iedereen was vanaf minuut 1 volledig bij de les. Tijdens de oefenwedstrijd was opgevallen dat het wegvallen van Kurt centraal in de ploeg moeilijk op te vangen was. De veldbezetting is daarom lichtjes aangepast. Al snel bleek dit de goede keuze te zijn. Ondanks de felle tegenwind namen we onmiddellijk de wedstrijd in handen. Ging onze eerste kans nog verloren in de 3de minuut werd Roy op links diep gestuurd en hij besloot hard in de verste hoek. 0-1. Beter kan een match niet beginnen. We blijven ook in de volgende 10 minuten White Star goed vast zetten op eigen helft. We noteren dan ook nog twee open kansen vooraleer we een kwartier ver zijn. Het enige wat niet op punt staat in de eerste helft is de afwerking. We moeten onze meerdere erkennen in de thuisdoelman en we krijgen dat ding voorlopig niet meer tegen de netten. Achteraan komen we slechts twee keer in de problemen eerst krijgen we een hoekschop niet direct weg maar de bal gaat hoog over en daarna kan Sander op de laatste moment de bal nog in hoekschop verwerken. We komen nu terug opzetten maar weer staat de thuisdoelman in de weg of blijft de afwerking in gebreke. Onze aanval snijdt keer op keer door de thuisdefensie en het is enkel wachten tot wij een van de vele goede aanvallen kunnen afronden. Voor de rust lukt het echter niet meer en we kunnen gaan rusten met een wat klein uitvallende 0-1 voorsprong.

Weinig bij te sturen onder de rust. Achteraan heeft Senne de touwtjes stevig in handen en Vic en Marten heersen op het middenveld. Vooraan is het enkel wachten op een klein beetje meeval om de score verder op te drijven. Dat doen we al in de eerste minuut van de tweede helft als de thuisdoelman een hoekschop van Marten in de voeten van Roy duwt en deze van kortbij de 0-2 binnentrapt. In onze gedachte zijn we nog aan het vieren als we achteraan voor een keer niet stevig genoeg ingrijpen. White Star laat de kans niet liggen en het staat 1-2. Dit was meteen het sein om een tandje bij te steken en met de wind in de rug nemen we de wedstrijd nu volledig in handen. Zo stevig dat het werk voor Yoshi er enkel nog in bestaat attent te blijven en een paar ballen op te rapen alvorens we in de problemen komen. We gaan op zoek naar een derde doelpunt en na enkele verdienstelijke pogingen lukt het in de 12’ Vic om de 1-3 te maken. In de 19’ acht Ayoub zijn moment gekomen om na enkele mislukte pogingen ook zijn doelpuntje mee te nemen. 1-4. We gaan op zoek naar meer maar ook nu gaan er een paar goede kansen verloren tot in de 23’ Marten diep op eigen helft de bal binnenhoud en Ayoub lanceert. Hij kapt zijn man uit en besluit hard in de verste hoek. 1-5. Meteen hebben we waar we voor gekomen waren een goede uitgangspositie voor de terugmatch. Als we nog eens 50’ zo geconcentreerd en goed voetballen mag een volgende ronde ons niet meer ontglippen.

Zaterdag staat eerst nog een trip gepland naar Noordstar, een ploeg die Herentals twee keer klopte. We zijn dus gewaarschuwd. Iedereen aan de plein om 12h15.

 Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne, Vic en Cisse.

09:07 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.