31-03-09

Noordstar B - Exc. Vorst : 0 - 4

Bal wandelt

28/03 PreMiniemen B Uitmatch bij Noordstar B

 

Na de goede match tegen White Star voor de jeugdcup trokken we vandaag richting Noorderwijk om het plaatselijke Noordstar partij te geven. Vorige week gingen wij voor de eerste keer dit seizoen de boot in tegen VC Herentals en is het nu net niet dit Noordstar dat dit seizoen twee keer te sterk bleek voor die gasten. We konden vandaag geen beroep doen op topschutter Ayoub en draaischijf Kurt en we konden deze wedstrijd dan ook niet opnemen als een gezondheidswandeling. Gelukkig kwam Cisse onze troepen versterken. Een ding was al snel duidelijk, als wij geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen moeten wij in onze reeks van geen enkele ploeg schrik hebben. Na een weekje onderbreking namen we traditiegetrouw ook deze wedstrijd van meet af aan in handen. Keeper Yoshi zei reeds bij aankomst “ik verveel mij nu al” en dat zou er gedurende de ganse wedstrijd niet op beteren. Geen enkele bal kreeg hij tussen de palen. Een paar ballen terug in het spel brengen en welgeteld een bal oprapen en zijn job zat erop. Gelukkig zijn er dan nog de opwarming en de strafschoppen anders had hij evengoed in zijn zetel thuis kunnen blijven zitten. Toch duurde het een ganse tijd vooraleer we de wedstrijd in een definitieve plooi konden krijgen. Noorstar verdedigde zich met man en macht en was niet van plan zich te laten inmaken. In de aanvangsfase kregen wij enkele kleinere kansen maar het vizier stond niet op scherp of een zeer goede thuisdoelman zat ertussen. Na 10 minuten was het dan toch raak als Roy zich doorzetten en de 0-1 binnenschoof. Als 2’ later Seppe de 0-2 tegen de touwen trapte brak even het verzet van de thuisploeg, uitgezonderd dat van de doelman die bleef maar alles pakken. Met ware doodsverachting gooide hij zich een paar keer voor de bal en liet niet een bal meer door.

De tweede helft was een kopie van de eerste, wij trokken ten aanval en Noordstar probeerde de rangen goed gesloten te houden. Wij kregen kans op kans maar het duurde tot in de 12de minuut om nog eens tot score te komen. Cisse die net als Sander al een match in de benen had met de C ploeg zorgde voor de 0-3. Het aantal kansen dat wij in het tweede deel van de tweede helft bij elkaar voetbalden, wel daar kan onze eerste ploeg bijna kampioen mee spelen volgend seizoen. Verdedigend liep het perfect, Marten en Seppe heersten in het midden en vooraan toverde we de ene na de andere goede aanval op de grasmat maar de kersen op de taart “doelpunten” die kwamen er maar niet meer. Net als wij dachten dat het niet meer zou lukken, zette Roy zich nog eens een keertje door en was het maar een koud kunstje voor Victor om de bal in het lege doel te deponeren. De laatste twee kansen gingen nog verloren en de eindstand bleef zo steken op 0-4.

Woensdag staat terugwedstrijd voor de jeugdcup op het programma. Iedereen present om 18h15. We geven daarna om 19h00 White Star voor een tweede keer partij. De goede uitgangspositie die mogen we zeker niet meer uit handen geven.

 

Speelden mee : Victor, Roy, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne en Cisse.

10:03 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.