03-04-09

Exc. Vorst - White Star : 12 - 1

WS Schorvoort

01/04 PreMiniemen B 1/8 Finale jeugdcup terugmatch tegen WS Schorvoort

 We kregen dankzij de goede match in White Star vandaag een unieke kans om ons te plaatsen bij de laatste 8 van de provincie Antwerpen. We verdedigden een 1-5 voorsprong uit de heenmatch en wie de wedstrijd had gezien wist dat dit niet meer mocht mislopen. Al voor de wedstrijd stak er een oud zeer de kop op, onderschatting. We lieten duidelijk merken dat we dachten dat er ons niet veel kon gebeuren. We deden dan ook evenveel aan mentale opwarming als aan lichamelijke. Het mocht echter niet baten en wat dit seizoen zelden gebeurt, we kwamen achter. Reeds in de eerste minuut werd er matig uitverdedigd en we kregen onmiddellijk de rekening gepresenteerd. 0-1. Gelukkig zetten we de situatie onmiddellijk recht en na 2’ zorgde Vic voor de 1-1. De eerste tien minuten bleef de match in evenwicht en beide ploegen kregen kansen. De doelmannen bleven echter baas. Daarna namen we echter het commando in handen en in de 10de minuut kon Roy een mooie aanval afronden. 2-1. Deze voorsprong gaf ons vleugels en we voetbalden enkele goede kansen bij mekaar. De eerste die de weg naar de netten vond was in de 19de minuut Vic. 3-1. Als Ayoub in de 23’ ook tot score kwam konden we meteen gaan rusten met een verdiende en geruststellende 4-1 voorsprong.

Veel was er niet bij te sturen tijdens de pauze. Iets steviger en zonder risico’s achteraan, iets sneller inspelen vanuit het middenveld en vooraan meer de combinatie zoeken en nog doelgerichter voetballen. Het lijkt een hele boterham maar het was eigenlijk behoorlijk goed de eerste helft. En toch de tweede helft was van het betere dat wij al te zien kregen. We vonden mekaar blindelings en in een hoog tempo maakten we het White Star bij momenten heel moeilijk. Cisse knalde zijn eerste loeihard onder de lat in.5-1. Dit doelpunt gaf hem vertrouwen en de White Star doelman moest dit aan de lijve ondervinden als hij een volgende kanonskogel in de buik kreeg. In de 5de minuut was de 6-1 ook van Cisse’s voet. We begonnen nu steeds beter en sneller te spelen en in de 10de minuut Roy en in de 11de en 13de minuut twee keer Vic zetten ons meesterschap om in een 9-1 voorsprong. De scoringsmachine viel nu even stil, we bleven goed combineren maar wilden het soms iets te mooi doen. We wilden de talrijk opgekomen supporters blijkbaar heel veel waar geven voor hun centen. We maakten dat echter in de laatste vier minuten meer dan goed. Meer tijd hadden we niet nodig om vijf kansen bij elkaar te voetballen. Plots ging het twee versnelling te snel voor een zich moedig verwerend White Star. Via Ayoub in de 22ste en 23ste minuut en tot slot Vic in de 24ste minuut “zijn vijfde” zorgden we voor een verdiende 12-1 eindstand.

We voetbalden vandaag bij momenten uitstekend en kijken al uit naar 22 en 29 April dan spelen we de ¼ finales tegen Hoogstraten A. Dat zal andere koek zijn en tegen deze ploeg uit derde nationale starten wij als underdog. Het voordeel hiervan is dat wij niks te verliezen hebben, enkel te winnen. VEEL succes jongens.

 Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne, Vic en Cisse.

10:11 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.