24-04-09

Exc. Vorst - Hoogstraten A : 2 - 3

Hoogstraten
20/04 PreMiniemen B 1/4 Finale jeugdcup heenmatch tegen Hoogstraten A

Op het laatste moment gaf een zieke Senne nog forfait voor deze moeilijke match. Wat zich vooraf aankondigde als een moeilijke en zware wedstrijd is het uiteindelijk ook geworden. Hoogstraten trad aan met 10 jongens die volgend jaar de nationale U11 van derde klasse gaan mee bevolken. Twee onder hun traden zelf dit seizoen al aan in de nationale reeksen. Om maar te zeggen dat we het vandaag niet opnamen tegen het eerste de beste prutsploegske. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat we er vandaag voor 110% moesten staan om een degelijke uitslag op het bord te zetten. Aan het weer, het prima veld en de vele supporters zou het vandaag niet liggen maar we moesten het helemaal zelf doen. De eerste vijf minuten moesten wij er even aan wennen dat ook de tegenstander een hoog tempo aankon en zich niet opzij liet duwen in de duels. Integendeel, zij spelen wekelijks tegen tweedejaars en dreven het tempo nog op. We hielden echter stand en namen het initiatief na een vijftal minuutjes over. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de onze maar Ayoub kreeg de reuzenkans niet tegen de touwen. Centraal zat Marten overal tussen en zette zo Vic in een zetel om de lijnen te blijven uitzetten. Sander en Steve deden het prima in de verdediging en libero Seppe die had achteraan alles gezien. Elke dreigende kans, daar zat hij onmiddellijk tussen. Yoshi hoefde enkel attent tussen te komen om te diep gespeelde ballen te onderscheppen. Vooraan hadden we het wel moeilijk om kansen te scheppen. Het duurde tot in de 19’ alvorens Roy zich kon doorzetten en dat zullen we meteen geweten hebben. Met een hard geplaatst schot zorgde hij voor de 1-0. Als hij twee minuten later nog eens langs zijn bewaker glipte deed hij dit nog eens fijntjes over. 2-0. Zouden we hier vandaag dan kunnen zorgen voor een stunt. We begonnen het zelf al te geloven als we gingen rusten.

In de beginfase van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Geen van beide ploegen kon zijn wil opdringen met in de aanvangsfase ligt veldoverwicht voor de onze. In de 8’ kreeg Ayoub de kans om ons op rozen te trappen maar hij besloot op de doelman. Twee minuten later kregen we de rekening gepresenteerd. We kregen de bal achteraan niet weg en in een geharrewar belande de bal van dichtbij voor de voet van een van de rode. Hij twijfelde niet en zorgde voor de 2-1. In de daaropvolgende minuut hoekschop tegen, Yoshi miskeek zich op de bal en belande met bal en al in doel. 2-2. Hoogstraten rook nu bloed en voerde de druk op. We kregen het nu moeilijk maar hielden wel stand. We kwamen er nog zelden uit maar konden gelukkig rekenen op Marten en Seppe die niet op een metertje keken om alle brandjes te blussen. Ook de rest van de ploeg bleef zich voor 110% geven. Een gelijkaardige hoekschop fase aan de overzijde leverde ons net geen doelpunt op. De bal bleef liggen op de doellijn. Beide ploegen leken tevreden met een gelijkspel tot in de 23’ we nog een derde doelpunt binnenkregen. 2-3. We zetten nog even alles op alles maar werden niet meer beloond met de toch wel verdiende gelijkmaker. Eindstand : 2-3.

We lieten vandaag wel zien dat de preminiemen 99 van Excelsior tot veel in staat zijn en gewestelijk bij het betere horen wat er te vinden is. Er volgt nog een terugwedstrijd en we weten dat het daar supper moeilijk gaat worden om ons te plaatsen voor de finaledag in Westerlo. Heel moeilijk maar niet onmogelijk. Nog 50’ alles uit de kast. Niks te verliezen hebben we daar aan de grens enkel maar te winnen. Wat de uitslag ginder ook zal zijn, we zijn fier op onze jongens. ALLEMAAL!

Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Vic en Cisse.

12:17 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.