27-04-09

Tongerlo B - Exc. Vorst : 3 - 4

Tongerlo

23/04 PreMiniemen B Uitmatch bij Tongerlo B

Zaterdag ging traditioneel de kriebelcross door op de pleinen van Excelsior en heel wat van onze gasten waren daarvoor ingeschreven. Gelukkig was Tongerlo zo sportief om de match te verzetten en zo konden we reeds donderdagavond de wei in. Zonder een geblesseerde Marten en een gestrafte Ayoub maar met de steun van Cisse trapten wij de wedstrijd af. We begonnen op een moeilijk bespeelbaar veld redelijk aan de match en al snel zorgde Roy voor het eerste doelpunt. 0-1 na 3’. In de thuiswedstrijd liepen we over Tongerlo heen en dat waren ze daar nog niet vergeten. Ze streden fair voor elke bal en maakten het de onze meer dan lastig. We kwamen tot twee maal goed weg als de bal op het kader belande. We hadden wel veel balbezit maar deden daar heel weinig mee. Alles ging minstens een paar versnellingen te traag en bij balverlies voelde zelden iemand zich geroepen om het vuile werk op te knappen. We mochten dan ook niet klagen als Cisse ons in de 10’ 0-2 voorbracht. Meestal is dit het sein om de tegenstander bij de keel te grijpen maar niet vandaag. Tongerlo vocht terug en in de 13’ scoorden ze verdiend 1-2. Nu viel de match helemaal stil en de laatste 10’ van de eerste helft was er nog heel weinig te beleven. Ruststand : 1-2.

Om meer vat te krijgen op het middenveld ging Seppe post vatte naast Kurt. Deze ingreep leek de juiste te zijn. Tijdens de eerste 25’ zetten wij geen druk op de thuisverdediging en nu lukte dat wel. Het enige wat niet direct wilde lukken was het afwerken van de kansen. Ook wij troffen een paar keer het doelkader en enkele goede kansen gingen er net niet in. In de 7’ zorgde Seppe voor de 3-1 en vier minuten later was het nog eens raak als Cisse met een prachtschot zorgde voor de 4-1. Cisse samen met Seppe vandaag als enige op een goed niveau. En dan denk je, we zijn vertrokken. Inderdaad we waren vertrokken voor de slechtste 10’ van het ganse seizoen. Plots waren we nergens meer. Weg vechtlust, weg inzet, weg alles waar we dit seizoen zo goed in waren, voetballen en de tegenstander laten lopen achter een moeilijk bereikbare bal. Tongerlo nam de wedstrijd over en met enkele individuele acties liepen zei los door onze achterlinie. In de 17’ kregen we de 4-2 binnen en met nog twee minuten op de klok was het plots 4-3. We kregen nog een reuzenkans die nipt voorlangs rolde maar waren blij als de scheidsrechter er na 29’ een eind aan maakte.

Het was vandaag dus niet goed maar na al het goede dat wij dit jaar al te zien kregen zullen we dit maar aanzien als een kleine uitschuiver. We gaan door deze ene slechte wedstrijd geen heel seizoen als mislukt gaan beschouwen. In tegendeel het was een prachtseizoen waarin we slechts een wedstrijd verloren en de rest allemaal meestal zelfs heel afgetekend wonnen. We vonden 247 keer de weg naar de netten en lieten er slechts 18 maken. We kunnen de competitie 2008-2009 dus afsluiten met de volgende terechte opmerking : WIJ ZIJN GOE BEZIG EN WIE DURFT TE ZEGGEN VAN NIE.

Woensdag om 19h uit bij Hoogstraten voor de jeugdcup en vrijdag om 19h tegen de nationale U9 van Westerlo. Zaterdag sluiten we dan een zwaar voetbalweekend af op het tornooi van het Punt. Om 09h30 tegen Punt en om 10h15 tegen Beekhoek.

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Sander, Yoshi, Seppe, Steve, Senne en Cisse.

23:35 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.