30-04-09

Waar hebben we dit verdiend?

Gisterenavond kregen wij de kans ons alsnog te plaatsen voor de finale van de jeugdcup. We moesten wel een 2-3 nederlaag uit de heenronde ophalen. In het verre Hoogstraten gaven onze jongens gedurende 50' het beste van zichzelf. We domineerden de ganse eerste helft maar het verdiende doelpunt wilde maar niet vallen. Alle middelen waren op een gegeven moment goed om ons af te stoppen. De tweede helft was heel wat gelijkopgaander en beide ploegen kregen nu enkele kansen. Ook nu kregen we de bal maar niet tegen de netten. In de slotfase speelden wij alles of niets en in de slotseconde slikte we dan ook nog een doelpunt 1-0. Voetbal kan dus heel oneerlijk zijn en het is niet altijd het beste paard dat de beste haver krijgt.

Wij zijn er ons wel van bewust dat ondanks de nederlaag onze jongens een prachtprestatie (de eerste helft was zelf fenominaal) op de mat toverden. Hoogstraten speelt met deze ploeg volgend jaar nationaal U11. Het zijn dan ook de beste spelertjes uit de omgeving en wij moesten daar twee matchen lang niet voor onderdoen, we deden ze zelfs pijn, veel pijn. Wij doen het enkel met lokale gasten en mogen dan ook trots, wat zeg ik "apetrots" zijn op wat onze jongens hebben gepresteerd.

De ontgoocheling bij de jongens was echter heel groot en de tranen om deze onverdiende nederlaag vloeiden rijkelijk. Leren verliezen hoort er nu eenmaal ook bij zelfs als je niet verdiend om te verliezen.

Vrijdagavond wacht echter al een volgende uitdaging, de nationale U9 van Westerlo komen dan om 19h00 op bezoek. Weer een match om naar uit te kijken en om bij te leren. Supporters op post om onze jongens mee uit een metaal dipje te halen.

14:54 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.