30-04-09

Waar hebben we dit verdiend?

Gisterenavond kregen wij de kans ons alsnog te plaatsen voor de finale van de jeugdcup. We moesten wel een 2-3 nederlaag uit de heenronde ophalen. In het verre Hoogstraten gaven onze jongens gedurende 50' het beste van zichzelf. We domineerden de ganse eerste helft maar het verdiende doelpunt wilde maar niet vallen. Alle middelen waren op een gegeven moment goed om ons af te stoppen. De tweede helft was heel wat gelijkopgaander en beide ploegen kregen nu enkele kansen. Ook nu kregen we de bal maar niet tegen de netten. In de slotfase speelden wij alles of niets en in de slotseconde slikte we dan ook nog een doelpunt 1-0. Voetbal kan dus heel oneerlijk zijn en het is niet altijd het beste paard dat de beste haver krijgt.

Wij zijn er ons wel van bewust dat ondanks de nederlaag onze jongens een prachtprestatie (de eerste helft was zelf fenominaal) op de mat toverden. Hoogstraten speelt met deze ploeg volgend jaar nationaal U11. Het zijn dan ook de beste spelertjes uit de omgeving en wij moesten daar twee matchen lang niet voor onderdoen, we deden ze zelfs pijn, veel pijn. Wij doen het enkel met lokale gasten en mogen dan ook trots, wat zeg ik "apetrots" zijn op wat onze jongens hebben gepresteerd.

De ontgoocheling bij de jongens was echter heel groot en de tranen om deze onverdiende nederlaag vloeiden rijkelijk. Leren verliezen hoort er nu eenmaal ook bij zelfs als je niet verdiend om te verliezen.

Vrijdagavond wacht echter al een volgende uitdaging, de nationale U9 van Westerlo komen dan om 19h00 op bezoek. Weer een match om naar uit te kijken en om bij te leren. Supporters op post om onze jongens mee uit een metaal dipje te halen.

14:54 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-09

Vandaag jeugdcup in Hoogstraten

jeugdcup
Vandaag trekken we naar het verre Hoogstraten voor de terugwedstrijd van de jeugdcup. Na een spannende eerste wedstrijd kan het nog alle kanten uit. Hoogstraten vertrekt dan wel als favoriet, we geven het nog niet op. We verwachten iedereen aan de plein om 17h00. De match begint om 19h00. PASPOORT!!!

Je kan best je GPS instellen op volgend adres :

Katelijnestraat 29

2320 Hoogstraten

08:42 Gepost door rob in Jeugdcup | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-09

Verjaardag Yoshi

jarig14Vandaag is onze keeper jarig. Gelukkige verjaardag Yoshi.

16:36 Gepost door rob in Jarig | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-04-09

Tongerlo B - Exc. Vorst : 3 - 4

Tongerlo

23/04 PreMiniemen B Uitmatch bij Tongerlo B

Zaterdag ging traditioneel de kriebelcross door op de pleinen van Excelsior en heel wat van onze gasten waren daarvoor ingeschreven. Gelukkig was Tongerlo zo sportief om de match te verzetten en zo konden we reeds donderdagavond de wei in. Zonder een geblesseerde Marten en een gestrafte Ayoub maar met de steun van Cisse trapten wij de wedstrijd af. We begonnen op een moeilijk bespeelbaar veld redelijk aan de match en al snel zorgde Roy voor het eerste doelpunt. 0-1 na 3’. In de thuiswedstrijd liepen we over Tongerlo heen en dat waren ze daar nog niet vergeten. Ze streden fair voor elke bal en maakten het de onze meer dan lastig. We kwamen tot twee maal goed weg als de bal op het kader belande. We hadden wel veel balbezit maar deden daar heel weinig mee. Alles ging minstens een paar versnellingen te traag en bij balverlies voelde zelden iemand zich geroepen om het vuile werk op te knappen. We mochten dan ook niet klagen als Cisse ons in de 10’ 0-2 voorbracht. Meestal is dit het sein om de tegenstander bij de keel te grijpen maar niet vandaag. Tongerlo vocht terug en in de 13’ scoorden ze verdiend 1-2. Nu viel de match helemaal stil en de laatste 10’ van de eerste helft was er nog heel weinig te beleven. Ruststand : 1-2.

Om meer vat te krijgen op het middenveld ging Seppe post vatte naast Kurt. Deze ingreep leek de juiste te zijn. Tijdens de eerste 25’ zetten wij geen druk op de thuisverdediging en nu lukte dat wel. Het enige wat niet direct wilde lukken was het afwerken van de kansen. Ook wij troffen een paar keer het doelkader en enkele goede kansen gingen er net niet in. In de 7’ zorgde Seppe voor de 3-1 en vier minuten later was het nog eens raak als Cisse met een prachtschot zorgde voor de 4-1. Cisse samen met Seppe vandaag als enige op een goed niveau. En dan denk je, we zijn vertrokken. Inderdaad we waren vertrokken voor de slechtste 10’ van het ganse seizoen. Plots waren we nergens meer. Weg vechtlust, weg inzet, weg alles waar we dit seizoen zo goed in waren, voetballen en de tegenstander laten lopen achter een moeilijk bereikbare bal. Tongerlo nam de wedstrijd over en met enkele individuele acties liepen zei los door onze achterlinie. In de 17’ kregen we de 4-2 binnen en met nog twee minuten op de klok was het plots 4-3. We kregen nog een reuzenkans die nipt voorlangs rolde maar waren blij als de scheidsrechter er na 29’ een eind aan maakte.

Het was vandaag dus niet goed maar na al het goede dat wij dit jaar al te zien kregen zullen we dit maar aanzien als een kleine uitschuiver. We gaan door deze ene slechte wedstrijd geen heel seizoen als mislukt gaan beschouwen. In tegendeel het was een prachtseizoen waarin we slechts een wedstrijd verloren en de rest allemaal meestal zelfs heel afgetekend wonnen. We vonden 247 keer de weg naar de netten en lieten er slechts 18 maken. We kunnen de competitie 2008-2009 dus afsluiten met de volgende terechte opmerking : WIJ ZIJN GOE BEZIG EN WIE DURFT TE ZEGGEN VAN NIE.

Woensdag om 19h uit bij Hoogstraten voor de jeugdcup en vrijdag om 19h tegen de nationale U9 van Westerlo. Zaterdag sluiten we dan een zwaar voetbalweekend af op het tornooi van het Punt. Om 09h30 tegen Punt en om 10h15 tegen Beekhoek.

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Sander, Yoshi, Seppe, Steve, Senne en Cisse.

23:35 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-09

Nat. U9 Westerlo komen op bezoek op 01/05

Vrijdagavond om 19h00 spelen we thuis tegen de Nationale U9 van Westerlo. Net als vorig jaar gaan we er een leuke bedoening van maken met na de wedstrijd frieten en curryworsten voor alle spelers van Excelsior en Westerlo.

23:58 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-09

Competitieafsluiter in Tongerlo

We speelden donderdagavond een vooruitgeschoven wedstrijd voor de competitie, meteen onze laatste van seizoen 2008-2009. Zonder een gestrafte Ayoub en een geblesseerde Marten gaven we Tongerlo partij. Deze laatste match was er misschien wel teveel aan of zat de nipte nerderlaag van maandag nog in het kopje. Wie zal het zeggen. We speelden verschrikkelijk slecht maar wonnen desondanks toch nog met het kleinste verschil. Eindstand 3-4. Verslag volgt nog.

Al was het gisteren niet goed, we draaiden al bij al een schitterend seizoen met slechts een nederlaag en voor de rest niks dan overwinningen. We vonden 247 keer de weg naar de netten en kregen er slechts 18 binnen. We deden het dus prima. Nog even de batterijen opladen voor eind April en Mei en dan op naar 2009-2010.

22:20 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-09

Exc. Vorst - Hoogstraten A : 2 - 3

Hoogstraten
20/04 PreMiniemen B 1/4 Finale jeugdcup heenmatch tegen Hoogstraten A

Op het laatste moment gaf een zieke Senne nog forfait voor deze moeilijke match. Wat zich vooraf aankondigde als een moeilijke en zware wedstrijd is het uiteindelijk ook geworden. Hoogstraten trad aan met 10 jongens die volgend jaar de nationale U11 van derde klasse gaan mee bevolken. Twee onder hun traden zelf dit seizoen al aan in de nationale reeksen. Om maar te zeggen dat we het vandaag niet opnamen tegen het eerste de beste prutsploegske. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat we er vandaag voor 110% moesten staan om een degelijke uitslag op het bord te zetten. Aan het weer, het prima veld en de vele supporters zou het vandaag niet liggen maar we moesten het helemaal zelf doen. De eerste vijf minuten moesten wij er even aan wennen dat ook de tegenstander een hoog tempo aankon en zich niet opzij liet duwen in de duels. Integendeel, zij spelen wekelijks tegen tweedejaars en dreven het tempo nog op. We hielden echter stand en namen het initiatief na een vijftal minuutjes over. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de onze maar Ayoub kreeg de reuzenkans niet tegen de touwen. Centraal zat Marten overal tussen en zette zo Vic in een zetel om de lijnen te blijven uitzetten. Sander en Steve deden het prima in de verdediging en libero Seppe die had achteraan alles gezien. Elke dreigende kans, daar zat hij onmiddellijk tussen. Yoshi hoefde enkel attent tussen te komen om te diep gespeelde ballen te onderscheppen. Vooraan hadden we het wel moeilijk om kansen te scheppen. Het duurde tot in de 19’ alvorens Roy zich kon doorzetten en dat zullen we meteen geweten hebben. Met een hard geplaatst schot zorgde hij voor de 1-0. Als hij twee minuten later nog eens langs zijn bewaker glipte deed hij dit nog eens fijntjes over. 2-0. Zouden we hier vandaag dan kunnen zorgen voor een stunt. We begonnen het zelf al te geloven als we gingen rusten.

In de beginfase van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Geen van beide ploegen kon zijn wil opdringen met in de aanvangsfase ligt veldoverwicht voor de onze. In de 8’ kreeg Ayoub de kans om ons op rozen te trappen maar hij besloot op de doelman. Twee minuten later kregen we de rekening gepresenteerd. We kregen de bal achteraan niet weg en in een geharrewar belande de bal van dichtbij voor de voet van een van de rode. Hij twijfelde niet en zorgde voor de 2-1. In de daaropvolgende minuut hoekschop tegen, Yoshi miskeek zich op de bal en belande met bal en al in doel. 2-2. Hoogstraten rook nu bloed en voerde de druk op. We kregen het nu moeilijk maar hielden wel stand. We kwamen er nog zelden uit maar konden gelukkig rekenen op Marten en Seppe die niet op een metertje keken om alle brandjes te blussen. Ook de rest van de ploeg bleef zich voor 110% geven. Een gelijkaardige hoekschop fase aan de overzijde leverde ons net geen doelpunt op. De bal bleef liggen op de doellijn. Beide ploegen leken tevreden met een gelijkspel tot in de 23’ we nog een derde doelpunt binnenkregen. 2-3. We zetten nog even alles op alles maar werden niet meer beloond met de toch wel verdiende gelijkmaker. Eindstand : 2-3.

We lieten vandaag wel zien dat de preminiemen 99 van Excelsior tot veel in staat zijn en gewestelijk bij het betere horen wat er te vinden is. Er volgt nog een terugwedstrijd en we weten dat het daar supper moeilijk gaat worden om ons te plaatsen voor de finaledag in Westerlo. Heel moeilijk maar niet onmogelijk. Nog 50’ alles uit de kast. Niks te verliezen hebben we daar aan de grens enkel maar te winnen. Wat de uitslag ginder ook zal zijn, we zijn fier op onze jongens. ALLEMAAL!

Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Vic en Cisse.

12:17 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-09

Vandaag naar Tongerlo : competitiematch

Om iedereen de kans te geven deel te nemen aan de kriebelcross aanstaande zaterdag is de competitiematch in Tongerlo herzet naar vandag donderdag.

We verwachten iedereen (ook Cisse) aan de plein om 17h00. De match begint om 18h00.

Dit is een mooie kans om de nipte nederlaag tegen Hoogstraten door te spoelen en iedereen klaar te stomen voor de terugwedstrijd in de jeugdcup.

15:07 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-09

Trots op onze jongens!!!!!

jeugdcupWe speelden vandaag een prima wedstrijd voor de jeugdcup tegen Hoogstraten. De eerste helft verliep licht in ons voordeel en we konden rusten met een 2-0 voorsprong. De tweede helft was dan weer licht voor onze tegenstanders. Die spelen het ganse jaar in een reeks met enkel tweedejaars en dat liet zich gevoelen. Veel steviger dan wij gewoon waren. We kregen nog enkele kansen en de 3-0 zat er zelfs in maar kwamen niet meer tot scoren. Hoogstraten wel en in de slotfase konden we een oververdiend gelijkspel net niet vasthouden. Geen oneer tegen een ploeg die volgend jaar nationaal -11 gaat spelen en waarvan er nu reeds twee nationaal meespelen. Eindstand 2-3.

Dit wil niet zeggen dat wij het opgeven, er is nog een terugmatch en we gaan ons vel duur verkopen. Het wordt supper moeilijk maar niet onmogelijk met dat gewestelijk ploegje van ons. Verslag volgt nog. Wanneer we gaan spelen weten we nog niet we moeten nog dag en uur overeenkomen met Hoogstraten.

16:41 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-09

Vandaag jeugdcup!!!

jeugdcupDit weekend waren we vrij. We konden ons dus voor de 100% concentreren op de wedstrijd tegen Hoogstraten. Zoals reeds aangekondingd gaat deze wedstrijd door op MAANDAG 20/04 om 19h00. Iedereen present aan de plein om 18h15 en vergeet je PASPOORT niet.

We rekenen op een grote opkomst onder de supporters.

13:12 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-09

Belangrijke aanpassingen aan de kalender

lamp politielamp politielamp politielamp politielamp politielamp politielamp politielamp politielamp politie

OPGELET 2 AANPASSINGEN AAN DE KALENDER!!!!

Jeugdcup 1/4 finale Heen :

MAANDAG 20/04 19h00 Thuis tegen Hoogstraten (op vraag Hoogstraten) PASPOORT!!!!!

Competitie wedstrijd Tongerlo :

DONDERDAG 23/04 18h00 in Tongerlo (op onze vraag wegens de vele deelnames aan kriebelcross zaterdag)

De terugwedstrijd voor de jeugdcup in Hoogstraten(woensdag 29/04) zal ook nog wel van datum veranderen. Als we meer info hebben zetten we het meteen op de blog.

15:46 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tornooi Exc. Vorst Match 2

embleem vorst13/04 PreMiniemen B Tornooi Exc. Vorst Match 2

Na de match tegen Berg en Dal haasten we ons naar de kleedkamers waar een welverdiende douche op ons wachtte. Bijna stonden de eerste er onder als ons werd gevraagd in te springen voor het afwezige blauwberg, die pipo’s lieten niks weten en stuurden hun kat. Enkel Cisse moest passen hij moest op hetzelfde tijdstip aantreden met de C ploeg. De negen andere waren onmiddellijk bereid om nog een matchke te sjotten. We traden voor deze tweede wedstrijd aan tegen KFc Mol. Het was er zeker in de beginfase niet aan te zien dat wij al 50’ voetbal in de benen hadden. Om de krachten wat te sparen vroegen wij de bal het werk te laten doen en die boodschap was goed doorgedrongen. Reeds in de 2’ konden wij de score openen via Ayoub. 1-0. We bleven prima combineren en lieten het loopwerk over aan onze tegenstanders. Als je goed speelt dan blijven de kansen niet uit. We doken geregeld gevaarlijk op voor het Mol doel en in de 9’ kon Victor de score verdubbelen. 2-0. Als nog eens 2’ later Ayoub de weg naar de netten vond, stond het meteen 3-0. Achteraan hielden we alles prima dicht tot we in de 17’ voor het eerst verrast werden. 3-1. Geen nood echter 3’ later hadden we er via Ayoub en Yoshi al weer twee tegen touwen hangen. 5-1. De laatste 5’ staken we nog een tandje bij en Ayoub en Roy zorgden voor een 7-1 ruststand. Het was er niet aan te merken de eerste 25’ dat dit onze tweede wedstrijd was zonder rustpauze. Petje af jongens.

De tweede helft liep het echter niet zo vlot meer. De meeste zaten door hun beste krachten heen en het ging allemaal een versnelling trager. Bovendien werd het team grondig door elkaar gehaald gedurende de tweede helft en stonden er enkele op een voor hun ongewone plaats. Desondanks kwamen we via Victor ook nu eerst tot score. In de 7’ zorgde hij voor de 8-1. In het midden viel nu wel al eens een gaatje en onze achterlinie kreeg die niet meer allemaal dicht. In de 12’ slikten we zo de 8-2. We bleven wel proberen te voetballen en vonden geregeld een gaatje in de Mol defensie. Op het kwartier zorgde Victor zo voor de 9-2. We kregen nog enkele kansen maar kregen de bal niet meer tussen de palen. In de 21’ brak Mol nog eens uit en met een afstandschot brachten zij de score in de 21’ op 9-3. In de slotfase misten we nog drie reuzenkansen maar dat kon de pret niet drukken. Een tweede overwinning was over verdiend binnen. Een betere training voor de jeugdcup konden we niet hebben. Prima jongens.

Voor vier van ons zat de dag er nog niet op. Seppe, Marten, Sander en Roy waren om 17h nog daar en speelden nog een derde wedstrijd aangevuld met drie spelers van Netezonen. Tegen de zeven andere van Netezonen gaven ze nog eens het beste van zichzelf en sleepten en nog een 2-2 gelijkspel uit. Achteraf misschien niet zo een goed idee, Marten last van de dij en Roy van de enkel moeten het maar een paar dagen rustig aan doen in het vooruitzicht van Woensdag 22/04.

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten en Steve.

09:39 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-09

Tornooi Exc. Vorst Match 1

embleem vorst
13/04 PreMiniemen B Tornooi Exc. Vorst Match 1

De weergoden waren ons tornooi dit jaar heel wat beter gezind dan vorig jaar. Het sneeuwtapijt van toen heeft plaatsgemaakt voor een prachtige lentedag. We zagen het dus helemaal zitten om te spelen tegen de een jaar oudere buren uit Zittaart. De tweedejaars van Berg en Dal waren dus onze tegenstanders. Speciaal matchke voor Victor die bij die gasten in de klas zit. Voor dit soort wedstrijden hoef je niet de ganse trukkendoos open te trekken om de gasten te motiveren, we moeten dit maar eens wat meer doen zo spelen tegen gasten die een jaartje ouder zijn, reeds in de opwarming voel je dan de gretigheid en concentratie. Wie dacht dat we het vandaag heel moeilijk gingen krijgen kwam bedrogen uit. We namen de wedstrijd stevig in handen. We lieten het balletje goed rondgaan en lieten de Berg en Dallers lopen achter de bal. De bal was dan ook voortdurend te vinden op de helft van de tegenstander en we toverden enkele goede combinaties op de mat. De bezoekers beschikken wel over een uitstekende doelman die onze eerste kansen nog weet af te stoppen. In de aanvangsfase komt het gevaar vooral vanop links. We rollen keer op keer de achterlinie op maar krijgen de bal maar niet voorbij de doelman. In de 9’ is het dan via Ayoub toch eindelijk raak en 1’ later staat het reeds 2-0 als Ayoub een hoekschop van Marten in een keer binnentrapt. We blijven de wedstrijd domineren en kansen afdwingen maar we moeten wachten tot in de 18’ om Ayoub zijn hattrick te zien volmaken. In het midden heerst Kurt als vanouds en achteraan hebben we alles perfect onder controle. Pas in de 20’ laten wij ons op een klein foutje betrappen als er slecht wordt uitverdedigd. Aan de ene kans hadden de bezoekers genoeg om tegen te score. 3-1. Lang hebben ze er niet van kunnen genieten want 1’ later staat het via Victor reeds 4-1. We krijgen nog twee goede kansen maar de ruststand veranderd niet meer.

Ook in de tweede helft nemen we de draad van de eerste al snel weer op. We staan niet toe dat de bezoekers in de match komen en blijven druk zetten op hun achterlinie. We willen het soms wat te mooi doen en zo gaan er enkele prima kansen verloren. De verdediging wordt enkele keren totaal uit verband gespeeld en we willen de bal er al combinerend inlopen. Er zitten enkele prachtcombinaties tussen maar voorlopig is enkel Victor in de 5’ succesvol bij de afwerking. Ook onze achterlinie blijft het uitstekend doen en geeft in de ganse tweede helft niet een kans die naam waardig weg. Na enkele mislukte pogingen slaagt ook Victor erin om in de 15’ zijn derde tegen de netten te leggen. 6-1. Die heeft wat om op te scheppen de eerste schooldag na het paasverlof. Lukt het scoren vandaag niet altijd, we blijven echter wel goed voetballen en dat is al bij al toch het belangrijkste. Een keer zijn we nog succesvol als Roy zich kan doorzetten en de 7-1 onhoudbaar binnentrapt. Prima prestatie en dat op ons eigen tornooi tegen gasten die een jaartje ouder zijn. Als dit geen goede training was voor de jeugdcup.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Cisse.

18:36 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-09

We schitteren op ons eigen tornooi

We speelden tegen de tweedejaars van Berg en Dal uit Zittaard. We haalden om Victor te plezieren nog eens ons beter voetbal uit de kast en hadden de wedstrijd 50' lang volledig in handen. We wonnen de wedstrijd dan ook niet eens overdreven met 7-1.

Net als wij ons klaarmaakten om te douchen werd ons gevraagd in te springen voor een tweede wedstrijd. Blauwberg kwam zonder verwittigen niet opdagen(foei foei) en we gaven KFc Mol partij. Het was er in de eerste helft niet aan te zien dat wij reeds een wedstrijd in de benen hadden en we kwamen 7-1 voor. De tweede helft ging het iets minder vlot maar we bleven de wedstrijd wel domineren. We misten net te veel iest te veel kansen maar wonnen vermoeid maar oververdiend met 9-3.

De twee verslagen volgen nog.

11:12 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-09

Paastornooi

Vandaag gaat ons paastornooi door in Vorst. Zelf spelen we om 12h30 tegen de buren uit Berg en Dal die afzakken met hun A ploeg.

Voetballiefhebbers kunnen terecht op de vloed vanaf 09h00 tot 18h00 om meer dan 70 ploegen aan het werk te zien.

08:35 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-09

Tornooi Olmen

Olmen

11/04 PreMiniemen B Tornooi Olmen

 Een derby tegen de buren van Standaard Vorst stond dit jaar nog niet op het programma. Toch niet voor onze B ploeg. Roy en Sander konden het dus voor het eerst dit seizoen opnemen tegen hun klasgenoten. We begonnen goed aan de wedstrijd en lieten vanaf de eerste minuut zien dat we niet waren gekomen om tegen onze dorpsgenoten te verliezen. We lieten de bal goed rondgaan en bepaalden het tempo van de wedstrijd. Ook voor de jongens van groot Vorst is het natuurlijk een speciale wedstrijd en ze boden in de beginfase stevig weerwerk. Ze waren wel bijna volledig aangewezen op verdedigen maar hielden in de beginfase goed stand. Lieten we de eerste paar goede kansen nog liggen in de 8’ brak Ayoub de ban. We dreven het tempo nog wat op en het ging nu bij momenten te snel voor onze buren. In de 14’ zorgde Seppe voor de 2-0 en een minuut later Roy voor de 3-0. Als Seppe in de 17’ de 4-0 binnentrapte brak de veer bij onze tegenstanders. Gelukkig voor hen stond het vizier niet altijd even scherp maar in de slotfase kwamen we toch nog drie keer tot scoren. Roy in de 23’ en Ayoub in de 27ste en 29ste minuut zorgden ervoor dat wij na 30’ voetballen de wedstrijd winnend konden afsluiten. Eindstand 7-0. Degelijke eerste wedstrijd en natuurlijk doet het een beetje deugd als het kleine het grote Vorst kan kloppen.

Voor de tweede wedstrijd was het lokale RH sportief (zij hebben jeugdsamenwerking met Olmen) onze tegenstander. RH treed aan met bijna allemaal tweedejaars die een maatje groter zijn dan onze armada. Dat heeft ons echter niet kunnen stoppen. Victor in de 1ste en Ayoub in de 2de minuut zorgend onmiddellijk voor een 2-0 voorsprong. We waren meteen vertrokken voor een potje eenrichtingsvoetbal. We kregen kans op kans maar kwamen niet onmiddellijk meer tot scoren. Roy brak in de 10’ de ban en zorgde voor de 3-0. Van een wedstrijd was nu helemaal geen spraken meer. In de 12’ Ayoub, 16’ Roy en 20’ Victor dreven de score op tot 6-0. De laatste acht minuten leverden evenveel doelpunten op. Elke minuut troffen we raak. Seppe zorgde met een hattrick voor de 7,8 en 9-0 en Marten vlak daarop voor de 10 en 11-0. Roy en Ayoub tekenden voor de twee laatste doelpunten en zorgden zo voor de 13-0 eindstand. Winnen is natuurlijk altijd leuk en zeker als het gebeurt met goed voetbal maar om er echt van te genieten was het verschil tussen de ploegen vandaag net iets te groot.

Maandag spelen we om 12h30 thuis op ons eigen paastornooi tegen de tweedejaars van Berg en Dal. Hier verwachten we heel wat tegenstand en moeten we al het goede van vandaag maar eens bevestigen. Ik ken er zeker eentje die gebrand ligt op een goede prestatie tegen zijn klasgenoten. Nietwaar Victor?

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten en Steve.

 

10:38 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-09

Uitslagen tornooi Olmen

Exc. Vorst B - Stand. Vorst A : 7 - 0

Exc. Vorst B - RH Sportief A : 13 - 0

Twee makkelijke zeges voor een bij momenten heel goed spelend Excelsior. Een verslag volgt nog.

21:37 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-09

Weekendwedstrijden

Zaterdag 11/04 tornooi Olmen :

09h45 : Exc. Vorst B - Stand Vorst A

10h30 : Exc. Vorst B - Rauw A

Maandag 13/04 tornooi Exc. Vorst :

12h30 : Exc. Vorst B - Berg en Dal A

23:42 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-09

Pinanti cup : Maart

Maart0507121428Tot 
KURT2022 6
VICTOR200002
ROY2222210
AYOUB 121 4
SANDER200024
YOSHI022228
SEPPE2222210
MARTEN220228
STEVE000 00
SENNE020002

23:57 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-09

Training

De training van donderdag 09/04 vervalt.

We verwachten iedereen zaterdag aan de plein om 09h00.

12:43 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-09

Exc. Vorst - Netezonen B : 3 - 0

Netezonen04/04 PreMiniemen B Thuismatch tegen Netezonen B

Voor deze derby is er heel wat volk komen opdagen. Ze kregen vandaag zeker geen goede maar wel een spannende wedstrijd voorgeschoteld. De laatste tijd komen alle ploegen met het mes tussen de tanden op het plein als ze moeten spelen tegen de onze. Vandaag was dat zeker niet anders. Vanaf de eerste minuut kon je merken dat dit de match van het jaar was voor onze tegenstanders terwijl wij het vandaag weer makkelijk opnamen. Het leek er bij momenten op dat er een paar blauwe meer op het plein stonden. Overal waar de bal was waren er wel enkele blauwhemden te vinden en de groen witte die kwamen overal een stapje te kort. Een uitzondering “Sander” die was overal. We konden tussendoor wel enkele keren dreigen maar de afwerking was op het peil van de inzet, bedroevend. Voetballend werden we achteraan niet uitgespeeld maar als de bal na een hoekschop tot tweemaal toe op het doelkader belande mochten we ons gelukkig prijzen dat we niet achter stonden. Op het kwartier dan toch eens een fatsoenlijk bal van ons tussen de palen en via Seppe stond het meteen 1-0. Als Ayoub even daarna de Netezonen aanval lanceerde was er een goede Yoshi nodig om een tegendoelpunt te voorkomen. Voor de rest had hij zeker in de tweede helft een rustige namiddag. Kurt was niet volledig fit en dat ondervonden we op het middenveld aan de lijve. Veel loopvermogen verdween uit de ploeg en niemand voelde zich geroepen om Kurt een handje toe te helpen. We gingen dan ook na een barslechte eerste helft rusten met een niet echt verdiende 1-0 voorsprong.

Wie dacht dat de raadgevingen tijdens de rust zouden zorgen voor de ommekeer kwam bedrogen uit. We kregen maar geen vaart in de ploeg en konden gelukkig rekenen op onze achterlinie die in de tweede helft helemaal niks meer weggaf. Van al dat goede van woensdag was vandaag niks te merken. We zagen geen twee goede passes na elkaar en het aantal balverliezen was niet te tellen. Combinaties die werden niet gezocht en we probeerden individueel de boel te forceren. Tegen een goed georganiseerde en gemotiveerde tegenstander is dat vragen om problemen. We kregen wel enkele kansen maar die gingen ofwel naast of de doelvrouw zat er goed tussen. Vijf minuten voor affluiten kregen we een vrije trap. Het schot van Marten werd eerst nog afgeblokt maar in de herneming was hij wel succesvol als de bal afweek op en verdediger en de doelvrouw op het verkeerde been stond. 0-2. Met nog een minuutje op de klok gebeurde het dan eindelijk toch. We konden onze ogen niet geloven als wij eindelijk eens het balletje lieten rondgaan en de verdediging volledig uit verband speelden. Kurt had maar voor het intikken. Niet te geloven dat we daar bijna 50’ hebben moeten op wachten. Dit zagen wij in de jeugdcup woensdag misschien wel 20 keer. Eindstand 3-0.

Volgend weekend spelen we twee tornooien. Zaterdag om 09h45 & 10h30 in Olmen en maandag om 12h30 op ons eigen paastornooi.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

12:31 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-09

Derbywinst

Vandaag stonden we voor onze laatste thuiswedstrijd in de competitie. De dorpsgenoten uit Eindhout kwamen op bezoek. Na de 0-9 overwinning in de heenwedstrijd waren zij uit op eerherstel. Al snel was duidelijk dat er vandaag maar een ploeg op het veld stond met de wil om te winnen en dat de onze dachten dat het ook vandaag wel zo zou loslopen. We kregen dus een spannende wedstrijd te zien waarin wij ons wel voetballend de betere toonde maar de vechtlust van Netezonen dit volledig compenseerde. Gelukkig hielden we vooral achteraan goed stand en konden we de wedstrijd winnend afsluiten. Eindstand 3-0. Verslag volgt.

00:09 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-09

Straks derby tegen Netezonen

Straks staat er dorpsderby op het programma tegen de boys and girls van Netezonen. Voor zeker een van ons een speciaal matchke. Die ganse ploeg zit bij Seppe in de klas en als je dan verliest dan ga je het moeten horen. We zijn echter niet van plan om dit te laten gebeuren en gaan ons voor Seppe nog eens 100% geven. De jongens uit Eindhout gaan gemotiveerd aan de aftrap verschijnen en kunnen rekenen op een aanmoedigingspremie in de vorm van frieten als ze ons als tweede ploeg kunnen onderuithalen. Misschien moeten onze ouders ook maar eens sponseren en daar iets tegenover zetten.

10:34 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-04-09

Exc. Vorst - White Star : 12 - 1

WS Schorvoort

01/04 PreMiniemen B 1/8 Finale jeugdcup terugmatch tegen WS Schorvoort

 We kregen dankzij de goede match in White Star vandaag een unieke kans om ons te plaatsen bij de laatste 8 van de provincie Antwerpen. We verdedigden een 1-5 voorsprong uit de heenmatch en wie de wedstrijd had gezien wist dat dit niet meer mocht mislopen. Al voor de wedstrijd stak er een oud zeer de kop op, onderschatting. We lieten duidelijk merken dat we dachten dat er ons niet veel kon gebeuren. We deden dan ook evenveel aan mentale opwarming als aan lichamelijke. Het mocht echter niet baten en wat dit seizoen zelden gebeurt, we kwamen achter. Reeds in de eerste minuut werd er matig uitverdedigd en we kregen onmiddellijk de rekening gepresenteerd. 0-1. Gelukkig zetten we de situatie onmiddellijk recht en na 2’ zorgde Vic voor de 1-1. De eerste tien minuten bleef de match in evenwicht en beide ploegen kregen kansen. De doelmannen bleven echter baas. Daarna namen we echter het commando in handen en in de 10de minuut kon Roy een mooie aanval afronden. 2-1. Deze voorsprong gaf ons vleugels en we voetbalden enkele goede kansen bij mekaar. De eerste die de weg naar de netten vond was in de 19de minuut Vic. 3-1. Als Ayoub in de 23’ ook tot score kwam konden we meteen gaan rusten met een verdiende en geruststellende 4-1 voorsprong.

Veel was er niet bij te sturen tijdens de pauze. Iets steviger en zonder risico’s achteraan, iets sneller inspelen vanuit het middenveld en vooraan meer de combinatie zoeken en nog doelgerichter voetballen. Het lijkt een hele boterham maar het was eigenlijk behoorlijk goed de eerste helft. En toch de tweede helft was van het betere dat wij al te zien kregen. We vonden mekaar blindelings en in een hoog tempo maakten we het White Star bij momenten heel moeilijk. Cisse knalde zijn eerste loeihard onder de lat in.5-1. Dit doelpunt gaf hem vertrouwen en de White Star doelman moest dit aan de lijve ondervinden als hij een volgende kanonskogel in de buik kreeg. In de 5de minuut was de 6-1 ook van Cisse’s voet. We begonnen nu steeds beter en sneller te spelen en in de 10de minuut Roy en in de 11de en 13de minuut twee keer Vic zetten ons meesterschap om in een 9-1 voorsprong. De scoringsmachine viel nu even stil, we bleven goed combineren maar wilden het soms iets te mooi doen. We wilden de talrijk opgekomen supporters blijkbaar heel veel waar geven voor hun centen. We maakten dat echter in de laatste vier minuten meer dan goed. Meer tijd hadden we niet nodig om vijf kansen bij elkaar te voetballen. Plots ging het twee versnelling te snel voor een zich moedig verwerend White Star. Via Ayoub in de 22ste en 23ste minuut en tot slot Vic in de 24ste minuut “zijn vijfde” zorgden we voor een verdiende 12-1 eindstand.

We voetbalden vandaag bij momenten uitstekend en kijken al uit naar 22 en 29 April dan spelen we de ¼ finales tegen Hoogstraten A. Dat zal andere koek zijn en tegen deze ploeg uit derde nationale starten wij als underdog. Het voordeel hiervan is dat wij niks te verliezen hebben, enkel te winnen. VEEL succes jongens.

 Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne, Vic en Cisse.

10:11 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-09

Jeugdcup : bij de laatste 8

jeugdcupNa een goede wedstrijd hebben wij ons verdiend geplaatst voor de laatste 8 in de jeugdcup van het nieuwsblad. We lieten ons in de aanvansfase verassen en kwamen 0-1 achter maar zetten dat reeds in de eerste helft recht. ruststand 4-1. De tweede helft haalden wij ons betere voetbal boven en konden de wedstrijd schitterend afsluiten met een 12-1 overwinning. Verslag volgt. Nog even dit, ook de A ploeg (-11) gaat door. Jo en de mannen een proficiat van de ganse -10 familie!!!

21:06 Gepost door rob in Jeugdcup | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-09

Tegen White Star voor jeugdcup

jeugdcupStraks spelen wij onze terugwedstrijd voor de jeugdcup van het nieuwsblad. We verdedigen thuis tegen White Star een 1-5 voorsprong uit de heenmatch. De wedstrijd begint om 19h00. Iedereen aan de plein om 18h15 en zeker paspoort niet vergeten!!!

12:28 Gepost door rob in Jeugdcup | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |