05-05-09

Hoogstraten A - Exc. Vorst : 1 - 0

Hoogstraten29/04 PreMiniemen B 1/4 Finale jeugdcup terugmatch bij Hoogstraten A

 Ondanks de nipte en onverdiende 2-3 nederlaag in de heenwedstrijd trokken we vol goede moed richting Hoogstraten. Vandaag was ook Senne van de partij maar we konden geen beroep doen op spits Cisse. Hij kwam als eerste toe in Hoogstraten maar was zijn sporttas thuis vergeten. Daar Hoogstraten op meer dan een uur rijden ligt van Vorst was onmogelijk om nog snel even op en neer te rijden. Dit was meteen een dikke streep door onze aanvallende plannen. Al voor de wedstrijd kopzorgen voor de trainer die zijn beginopstelling meteen kon aanpassen. De gasten lieten het echter niet aan hun hart komen en starten furieus aan de wedstrijd. We namen van bij het beginsignaal de wedstrijd in handen en gaven die de eerste 25 minuten niet meer uit handen. Ayoub en Roy zorgden telkens weer voor paniek in de Hoogstraten achterlinie en Vic en Marten hadden onder hun tweetjes het middenveld stevig in handen. Steve, Sander, Seppe en even later ook Senne gaven ondertussen achteraan zo goed als niks weg. Keeper Yoshi speelde op een klein foutje bij het uitverdedigen na, dat hij zelf rechtzette, een perfecte wedstrijd. Als hij er voor gaat en er 100% met zijn kopke bij is moet hij voor niet veel eerstejaars preminiemen keepers onderdoen. Een ding lukte echter maar niet, scoren. En daar draait het nu net om bij voetbal. We kregen een viertal goede kansen maar telkens liep er wat mis in de afwerking. Roy zette zich zo prachtig door op links maar de bal rolde centimeters voor doel door en Ayoub vond tot drie maal toe de thuisdoelman op zijn weg. Met nog vijf minuten op de klok leek Roy dan toch op weg naar de verdiende voorsprong maar hij werd hardhandig onderuit getrapt. We kregen wel een vrije trap mee maar nog scheidsrechter nog begeleiders hadden problemen met deze toch wel zware overtreding. Blijkbaar waren alle middelen goed om ons af te stoppen. We gingen dan ook een beetje ontgoocheld rusten bij een 0-0 ruststand.

De tweede helft was de wedstrijd wel volledig in evenwicht. Bij ons waren de wisselmogelijkheden vooraan en centraal op het midden bij afwezigheid van Cisse net iets te beperkt en de jongens begonnen moe te worden. Achteraan was er echter geen vuiltje aan de lucht en we bleven het verdedigend prima doen onder leiding van een uitmuntende Seppe. Kwamen we dan toch al eens in de problemen dan stond Yoshi steeds paraat om het gevaar in de kiem te smoren. Vooraan bleven we echter nog steeds voor gevaar zorgen maar het duurde tot in de 15’ alvorens we onze eerste grote kans konden noteren. Ayoub hield echter net te lang in en stuitte op de voet van een teruggekeerde thuislibero. Roy zette zich vlak daarop nog eens door maar werd net voor het afdrukken langs achter aangetikt, we kregen hier zelfs geen overtreding mee. We zetten nu alles op alles maar de kleine kansen die we nog kregen leverden maar geen doelpunt op. Seppe ging in de slotfase mee op het middenveld spelen om een stukgelopen Marten en Vic te ondersteunen maar het mocht allemaal niet meer baten. Tot overmaat van ramp en totaal onverdiend kregen wij in de laatste seconde nog een doelpunt tegen. We verloren deze wedstrijd dus met 1-0. Een wedstrijd die wij voor 75% hadden gedomineerd en waarin de volgend jaar nationaal spelende tegenstander zich aan ons aanpaste ging zo dus nog onverdiend en onrechtvaardig verloren.

De ontgoocheling bij de gasten was heel groot. We kwamen dan ook handen tekort om de jongens te troosten. Er vloeiden heel wat tranen want net als wij hadden zij ook het gevoel dat het kuipke er tegen deze tegenstander wel inzat. Kop omhoog en kijk ze bij het handjesschudden maar recht in de ogen, er is geen reden om ons minder te voelen. PROFICIAT JONGENS en volgende keer meer geluk.

Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne, en Vic.

23:01 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.