07-05-09

Exc. Vorst - Nat. U9 Westerlo : 5 - 6

Westel

01/05 PreMiniemen B Oefenmatch Nationale U9 Westerlo

Na de zware wedstrijd van woensdagavond in Hoogstraten stond vrijdagavond al een volgende zware wedstrijd op het programma. De Nationale U9 van Westerlo zakten af naar de Vloed om onze jongens partij te geven. Steve was belet en Victor en Kurt traden aan bij de A ploeg. We deden dus nog maar eens een beroep op Cisse en dit keer ook Kenny om een negental op de been te krijgen. De tegenstander was een jaartje jonger maar het verleden leert ons dat dit voor de meeste gewestelijke ploegen nog veel te hoog gegrepen is en dat zij een fikse nederlaag krijgen aangesmeerd. We waren verre van compleet en we begonnen dus met een klein hartje aan de wedstrijd. Al snel bleek dat wij niet over zo maar een gewestelijk ploegje beschikken. We namen de wedstrijd meteen in handen en zorgden voor het meeste gevaar. In de 6’ kon Roy voor ons de score openen en drie minuten later was en vandaag wel heel bedrijvige Ayoub aan het feest. 2-0. We bleven de aanval zoeken en verkeken nu enkele goede kansen. Aan de overzijde lieten ze de eerste grote kans niet liggen en in de 13’ stond het 2-1. Dit was meteen het sein om ons beste voetbal boven te halen en in de 15de en 16de minuut zorgde Ayoub voor een onverhoopte 4-1 voorsprong. Dat de wedstrijd nog niet gewonnen was bleek twee minuten later als de Westelboys de 4-2 binnentrapte. De rest van de eerste helft was de match in evenwicht maar geen van de ploegen kwam nog tot score. Ruststand 4-2.

Ook in de tweede helft starten we prima. We zetten veel druk naar voor en zette Westel vast op eigen helft. We kregen nog een paar kansen maar sprongen daarmee slordig om. In de 7’ knalde Marten tegen de onderkant van de lat maar de bal sprong terug het veld in. Hierop kantelde de match, op de daaropvolgende tegenstoot slikten we de 4-3. Nu ging bij ons even het licht uit. Er sloop wat onzekerheid in de ploeg en aan sommige was te merken dat ze de zware midweekwedstrijd in Hoogstraten nog niet helemaal hadden verteerd. Libero Seppe keek in deze periode toe vanaf de zijlijn en zag hoe wij er een paar om de oren kregen. Op zeven minuten zagen we twee doelpunten voorsprong worden omgezet in twee doelpunten achterstand. Gelukkig kregen we het daarna weer op de rails en we knokten ons op karakter terug in de wedstrijd. Als Cisse ons in de 16’ terugbracht tot op een doelpunt, 5-6, zagen we het weer helemaal zitten. Beide ploegen kregen in de slotfase nog enkele kansen maar tot score kwam geen van beide niet meer. Eindstand 5-6.

De drie wedstrijden tegen nationale ploegen gingen dus alle drie verloren tekens met een doelpunt verschil. Spijtig maar laat ons eerlijk zijn, 99% van de gewestelijke ploegen tekenen onmiddellijk voor deze resultaten, zelfs voor een zo’n resultaat. Onze gasten deden het dus ondanks de nederlagen schitterend de laatste weken. We spelen bij momenten uitstekend en dat is toch waar het om draait. Wees er maar zeker van jongens we gaan hiervoor in de toekomst nog beloond worden.

Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Senne, Kenny en Cisse.

11:18 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.