15-05-09

Verslag oef match Nat U9 Westerlo

Westel

09/05 PreMiniemen B Oefenmatch Nationale U9 Westerlo

Het seizoen loopt op zijn laatste benen maar de uitdagingen zijn de laatste weken niet van de poes. Ook voor vandaag zorgden wij voor een tegenstander van formaat. Na de goede wedstrijd op de dag van de arbeid namen wij het terug op tegen de nationale U9 van Westerlo. Victor en Yoshi moesten verstek laten gaan. Seppe nam dan ook nog eens plaats in doel en Cisse en Younes kwamen onze rangen versterken. Vandaag stonden twee partijtjes van tekens 2x13’ op het programma tegen zowel Westel A als B. Die twee ploegen zijn ongeveer even sterk dus we moesten twee keer vol aan de bak. De eerste wedstrijd namen wij de beste start en we kregen enkele goede kansen. Het was al snel duidelijk dat de aanval van beide ploegen het elkaars verdediging heel moeilijk konden maken en we kregen dan ook twee ploegen te zien die voluit kozen voor de aanval. In de 9’ kon Roy zich doorzetten en hij zorgde voor de 0-1. Lang konden we er niet van genieten, bij de volgende tegenaanval stond het al 1-1. Na de rust hadden wij het betere van het spel maar bij de afwerking liep het telkens fout. Westerlo kwam er wel geregeld goed uit en zij hadden weinig problemen om de kansen af te werken. We kregen er dan ook twee in onze netten en met nog 4’ te gaan stonden we 3-1 in het krijt. We kregen nog een viertal goede kansen maar knalden er hiervan 3 over en 1 op de lat. Vlak voor affluiten dwarrelde een voorzet shot van Younes er dan toch in. 3-2. Bij onze laatste alles of niks poging troffen we nogmaals de lat en we moesten ons dan ook neerleggen bij het 3-2 verlies.

Na een tiental minuutjes rust moesten we al terug de wei in voor onze tweede wedstrijd. In de beginfase was er licht veldoverwicht voor een frisser Westel en als zij in de 5de minuut op voorsprong kwamen was dat dan ook verdiend. 1-0. Dit was het sein voor de onze om terug een tandje bij te steken maar weer bleef de afwerking in gebreken. We namen nu geregeld de maat van de tegenstander en begonnen een versnelling hoger te spelen. Dit leverde enkele goede kansen op maar de thuisdoelman wist wel raad met onze doelschoten. Vlak voor de rust kon Kurt nog eens aanleggen en hij zorgde meteen voor de 1-1 ruststand. In de tweede helft gingen wij verder op de ingeslagen weg en we namen de wedstrijd in handen. Het bleef echter uitkijken voor de gevaarlijke tegenaanvallen maar we hadden het achteraan beter in de hand dan de eerste wedstrijd. Ook nu vlogen er echter een paar kansen hoog over en dan blijft het natuurlijk uitkijken voor dat tegendoelpunt. In de 8’ kreeg Cisse toch eens het vizier op scherp en met een droge knal zorgde hij voor de 1-2. Als Kurt in de 10’ de bal mooi binnendraaid aan de verste paal, 1-3, was de wedstrijd gespeeld. Daar kon een tegendoelpunt in de slotseconde niks meer aan veranderen. We hadden dan ook onze eerste overwinning tegen een topploeg beet. Eindstand 2-3.

We zagen vandaag een goed Excelsior dat na al de nipte nederlagen tegen ploegen die een trapje hoger spelen eindelijk beloond werd met een verdiende overwinning.

Speelden mee : Kurt, Roy, Ayoub, Sander, Seppe, Marten, Steve, Senne, Cisse en Younes.

00:35 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.