30-05-09

Tornooi Ham United

Ham United

23/05 PreMiniemen B Tornooi Ham United

Gelukkig was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Was dit de eerste geweest en er kwamen er zo nog een paar om voor te bereiden wel dan was je op het eind van Augustus reeds gestopt als trainer. Victor liet reeds weken geleden weten dat hij er niet was en maandag vielen er nog eens 2 af die andere familiale plannen hadden tijdens het weekend. We trommelde dus Jarne en Anton op en we waren er gerust in dat wij volk genoeg hadden voor dit laatste weekend. Vrijdagavond verstuurde we nog een laatste berichtje, gelukkig maar. Blijkbaar hadden er nog twee geen zin en ze belde op het laatste moment af en lieten de ploeg in de steek. Vanaf nu bewogen we hemel en aarde om aan toch minstens 8 man te geraken maar ondanks misschien wel vijftien telefoontjes vonden we maar niemand bereid om ons uit de nood te helpen tot we het vroegen aan Ben “7 jaar en spelend met de B duivels” die wilde het wel doen. Voor een goed begrip, we verwijten de jongens van Jo en Bert niks. Die hadden dikwijls al andere plannen. Ik heb het wel moeilijk met het laattijdig afzeggen van de eigen spelers.

Met een noodploeg dus de wei in voor 3 loodzware wedstrijden. Ondanks de ongewone opstelling waar bijna niemand kon spelen op zijn beste positie deden we het prima in de eerste wedstrijd. Tegen Ham United hielden we vlot gelijke tred. We hielden makkelijk stand en dwongen zelf een paar kleine kansen af. In de 15’ leken we op weg naar de 1-0 maar Yoshi kon net niet bij een voorzet van Roy. Op de tegenstoot kregen we het deksel op de neus en in de 16’ stonden we 0-1 in het krijt. Vlak voor affluiten kregen we loon naar werk. Roy onderschepte de bal en speelde Ben aan. Onze younster bleef kalm en schoof de bal tussen de benen van de keeper door in doel. 1-1 de eindstand.

De tweede wedstrijd was tegen Bregel Sport. Een prima ploegje dat bijna niet verloor en waarvan er volgend jaar een heleboel een stapje hoger gaan zetten. We kwamen dan ook vanaf de eerste minuut onder druk te staan en het was pompen of verzuipen. Het aantal hoekschoppen dat we moesten weggeven was niet te tellen. Wat wij echter wel weinig weggaven waren grote kansen. Tussendoor probeerde we er uit te komen maar dat lukte maar een keer of 2 gedurende de eerste 20’. In de 22’ was het dan toch prijs. Jarne kon de bal nog uit doel ranselen mee had geen verhaal tegen de rebound. Op hoop van zegen schoof Roy dan maar een rij door en onze moed werd in de laatste minuut beloond als hij de 1-1 tegen de touwen joeg. Op het eerste zicht zou je zeggen niet echt verdiend maar met deze noodploeg echter HEEL verdiend.

Als laatste stonden dan de Prov U10 van Thes op het programma. We hadden vandaag niet de spelers bij om reeds vooraan druk te zetten en werden dus weer vastgezet op eigen helft. Als we in de 4’ achterkwamen vreesde wij het ergste. We hielden echter behoorlijk stand, steeds onder druk maar toch weinig weggevend. Als we het dan toch eens niet redde was er nog steeds een uitstekende Jarne die ons rechthield. Dat we niet konden wisselen brak ons zuur op. Op deze warme dag hadden er zich enkele 110% gegeven en die zaten er op het eind helemaal door. Dat we in de 16’ en de 18’ nog twee binnenkregen was dan ook niet verwonderlijk. Eindstand : 0-3.

Met een volledige ploeg winnen we vandaag makkelijk onze wedstrijden, zelf met de twee afzeggers van het laatste moment had het moeten lukken. Maar daar hadden de 8 dappere die vandaag de eer hooghielden geen boodschap aan. Een kleine vlek op een ondanks dit toch prachtseizoen.

Speelden mee : Roy, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Anton, Jarne en Ben.

01:06 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-09

Verslag oef match Nat U9 Westerlo

Westel

09/05 PreMiniemen B Oefenmatch Nationale U9 Westerlo

Het seizoen loopt op zijn laatste benen maar de uitdagingen zijn de laatste weken niet van de poes. Ook voor vandaag zorgden wij voor een tegenstander van formaat. Na de goede wedstrijd op de dag van de arbeid namen wij het terug op tegen de nationale U9 van Westerlo. Victor en Yoshi moesten verstek laten gaan. Seppe nam dan ook nog eens plaats in doel en Cisse en Younes kwamen onze rangen versterken. Vandaag stonden twee partijtjes van tekens 2x13’ op het programma tegen zowel Westel A als B. Die twee ploegen zijn ongeveer even sterk dus we moesten twee keer vol aan de bak. De eerste wedstrijd namen wij de beste start en we kregen enkele goede kansen. Het was al snel duidelijk dat de aanval van beide ploegen het elkaars verdediging heel moeilijk konden maken en we kregen dan ook twee ploegen te zien die voluit kozen voor de aanval. In de 9’ kon Roy zich doorzetten en hij zorgde voor de 0-1. Lang konden we er niet van genieten, bij de volgende tegenaanval stond het al 1-1. Na de rust hadden wij het betere van het spel maar bij de afwerking liep het telkens fout. Westerlo kwam er wel geregeld goed uit en zij hadden weinig problemen om de kansen af te werken. We kregen er dan ook twee in onze netten en met nog 4’ te gaan stonden we 3-1 in het krijt. We kregen nog een viertal goede kansen maar knalden er hiervan 3 over en 1 op de lat. Vlak voor affluiten dwarrelde een voorzet shot van Younes er dan toch in. 3-2. Bij onze laatste alles of niks poging troffen we nogmaals de lat en we moesten ons dan ook neerleggen bij het 3-2 verlies.

Na een tiental minuutjes rust moesten we al terug de wei in voor onze tweede wedstrijd. In de beginfase was er licht veldoverwicht voor een frisser Westel en als zij in de 5de minuut op voorsprong kwamen was dat dan ook verdiend. 1-0. Dit was het sein voor de onze om terug een tandje bij te steken maar weer bleef de afwerking in gebreken. We namen nu geregeld de maat van de tegenstander en begonnen een versnelling hoger te spelen. Dit leverde enkele goede kansen op maar de thuisdoelman wist wel raad met onze doelschoten. Vlak voor de rust kon Kurt nog eens aanleggen en hij zorgde meteen voor de 1-1 ruststand. In de tweede helft gingen wij verder op de ingeslagen weg en we namen de wedstrijd in handen. Het bleef echter uitkijken voor de gevaarlijke tegenaanvallen maar we hadden het achteraan beter in de hand dan de eerste wedstrijd. Ook nu vlogen er echter een paar kansen hoog over en dan blijft het natuurlijk uitkijken voor dat tegendoelpunt. In de 8’ kreeg Cisse toch eens het vizier op scherp en met een droge knal zorgde hij voor de 1-2. Als Kurt in de 10’ de bal mooi binnendraaid aan de verste paal, 1-3, was de wedstrijd gespeeld. Daar kon een tegendoelpunt in de slotseconde niks meer aan veranderen. We hadden dan ook onze eerste overwinning tegen een topploeg beet. Eindstand 2-3.

We zagen vandaag een goed Excelsior dat na al de nipte nederlagen tegen ploegen die een trapje hoger spelen eindelijk beloond werd met een verdiende overwinning.

Speelden mee : Kurt, Roy, Ayoub, Sander, Seppe, Marten, Steve, Senne, Cisse en Younes.

00:35 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-09

Tornooi Punt

Punt

02/05 PreMiniemen B Tornooi Punt

Na enkele zware wedstrijden tegen Hoogstraten en Westerlo namen we het vandaag terug op tegen ploegen die spelen op hetzelfde niveau (gewestelijk) als wij. Op het tornooi van het Punt traden we aan zonder de belette Senne en Sander en zonder de door de A meegevraagde Kurt en Victor. Cisse (zoals altijd) en voor het eerst Anton en keeper Jarne kwamen onze troepen versterken, Yoshi kon zich dus nog eens uitleven op de plein. De thuisploeg was onze eerste tegenstander. Wij speelden dit seizoen in dezelfde reeks en wonnen reeds twee maal vlot van de jongens en meisjes van het Punt. De wedstrijdjes duurden 2x15’. Al was er van een wedstrijd weinig spraken. Het verschil tussen de beide ploegen was eigenlijk te groot om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. We kampeerden dan ook voortdurend voor de goal van de thuisploeg. Een witte muur wachtte ons daar op en het was enkel de vraag hoe dikwijls wij die konden slopen. De eerste die hierin slaagde was Yoshi die in de 6’ met een kopbal in de kram de 0-1 op het bord zette. Daarna was het even Yoeppi time, met een zuivere hattrick in 5’ zette Ayoub de 0-4 ruststand op het bord. De tweede helft begonnen we furieus. Cisse en Yoshi zorgden in de eerste 2’ voor evenveel doelpunten. 0-6. Daarna was het even wachten tot de bal er nog eens invloog. In de 10’ was Ayoub aan het feest. De 0-7 was meteen ons 400ste doelpunt van het seizoen 2008-2009. Ja jullie lezen het goed, 400 maal konden wij al juichen in met die van vandaag erbij 39 matchen. Als in de 12’ Ayoub en in de 14’ Yoshi nog eens konden scoren stond de 0-9 overwinning meteen vast.

Voor de tweede wedstrijd namen we het op tegen de jongens van Beekhoek. Op het eerste zicht een stevige ploeg maar ook zei botsten vandaag op een uitstekend Excelsior. Net als in de eerste wedstrijd was het eerste doelpunt een kopbalgoal. Dit keer tekende Cisse in de 1’ voor de 1-0. Als in de 2’ Ayoub zorgde voor de 2-0 hadden een paar Beekhoek supporters er toen al geen goed oog meer in en hun vrees werd door een swingend Excelsior bevestigd. We zetten onze tegenstanders nog eens ouderwets vast voor eigen doel en speelden op een zo hoog tempo dat er geen houden aan was voor de groen-witte uit Geel Ten Aard. In de 6’ Ayoub en in de 7’ Cisse diepten de voorsprong uit tot 4-0 en in de 11’ nogmaals Cisse en in de 12’ Marten zorgden voor een 6-0 ruststand na 15’. De tweede helft was er helemaal geen houden meer aan. We trapten er op 15’ maar liefst negen (9) tegen de touwen. Net als in de eerste helft nam Cisse in de eerste minuut het eerste doelpunt voor zijn rekening. In de 4’ kwam de 8-0 van de voet van Yoshi en in de 5de minuut zorgde Anton ervoor dat ook hij in de linkerkolom van onze website staat. Hij zorgde in zijn bij ons eerste wedstrijd voor de 9-0. Cisse in de 6de minuut en Anton in de 7de minuut dreven de score op tot 11-0. We namen nu even 2 minuten rust zodat ook Jarne zijn naam in het verslag kon keepen. Het was maar een oprapertje maar als je daar 55 minuten moet op wachten ben je blij dat het langskomt. We beloofden echter negen doelpunt in 15’ en dus hier komen ze. Anton prikte in de 10’ zijn derde en onze twaalfde tegen de netten en Roy in de 11’, Yoshi in de 12’ en Ayoub tot slot in de 13’ zorgden voor de 15-0 eindstand.

Deze wedstrijden waren geen echte waardemeter maar als je dit laat zien tegen andere gewestelijke ploegen dan weet je meteen dat het goed zit in deze ploeg. We hebben er vandaag ook meteen weer een naam bij om de drie openstaande vacatures voor volgend seizoen mee in te vullen. Anton prima wedstrijd gast. Zaterdag wacht nog eens een uitdaging, we gaan dan om 13h30 op bezoek bij de Nat U9 van Westerlo.

Speelden mee : Roy, Ayoub, Yoshi, Seppe, Marten, Steve,.Cisse, Anton en Jarne.

13:13 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-09

Exc. Vorst - Nat. U9 Westerlo : 5 - 6

Westel

01/05 PreMiniemen B Oefenmatch Nationale U9 Westerlo

Na de zware wedstrijd van woensdagavond in Hoogstraten stond vrijdagavond al een volgende zware wedstrijd op het programma. De Nationale U9 van Westerlo zakten af naar de Vloed om onze jongens partij te geven. Steve was belet en Victor en Kurt traden aan bij de A ploeg. We deden dus nog maar eens een beroep op Cisse en dit keer ook Kenny om een negental op de been te krijgen. De tegenstander was een jaartje jonger maar het verleden leert ons dat dit voor de meeste gewestelijke ploegen nog veel te hoog gegrepen is en dat zij een fikse nederlaag krijgen aangesmeerd. We waren verre van compleet en we begonnen dus met een klein hartje aan de wedstrijd. Al snel bleek dat wij niet over zo maar een gewestelijk ploegje beschikken. We namen de wedstrijd meteen in handen en zorgden voor het meeste gevaar. In de 6’ kon Roy voor ons de score openen en drie minuten later was en vandaag wel heel bedrijvige Ayoub aan het feest. 2-0. We bleven de aanval zoeken en verkeken nu enkele goede kansen. Aan de overzijde lieten ze de eerste grote kans niet liggen en in de 13’ stond het 2-1. Dit was meteen het sein om ons beste voetbal boven te halen en in de 15de en 16de minuut zorgde Ayoub voor een onverhoopte 4-1 voorsprong. Dat de wedstrijd nog niet gewonnen was bleek twee minuten later als de Westelboys de 4-2 binnentrapte. De rest van de eerste helft was de match in evenwicht maar geen van de ploegen kwam nog tot score. Ruststand 4-2.

Ook in de tweede helft starten we prima. We zetten veel druk naar voor en zette Westel vast op eigen helft. We kregen nog een paar kansen maar sprongen daarmee slordig om. In de 7’ knalde Marten tegen de onderkant van de lat maar de bal sprong terug het veld in. Hierop kantelde de match, op de daaropvolgende tegenstoot slikten we de 4-3. Nu ging bij ons even het licht uit. Er sloop wat onzekerheid in de ploeg en aan sommige was te merken dat ze de zware midweekwedstrijd in Hoogstraten nog niet helemaal hadden verteerd. Libero Seppe keek in deze periode toe vanaf de zijlijn en zag hoe wij er een paar om de oren kregen. Op zeven minuten zagen we twee doelpunten voorsprong worden omgezet in twee doelpunten achterstand. Gelukkig kregen we het daarna weer op de rails en we knokten ons op karakter terug in de wedstrijd. Als Cisse ons in de 16’ terugbracht tot op een doelpunt, 5-6, zagen we het weer helemaal zitten. Beide ploegen kregen in de slotfase nog enkele kansen maar tot score kwam geen van beide niet meer. Eindstand 5-6.

De drie wedstrijden tegen nationale ploegen gingen dus alle drie verloren tekens met een doelpunt verschil. Spijtig maar laat ons eerlijk zijn, 99% van de gewestelijke ploegen tekenen onmiddellijk voor deze resultaten, zelfs voor een zo’n resultaat. Onze gasten deden het dus ondanks de nederlagen schitterend de laatste weken. We spelen bij momenten uitstekend en dat is toch waar het om draait. Wees er maar zeker van jongens we gaan hiervoor in de toekomst nog beloond worden.

Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Senne, Kenny en Cisse.

11:18 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-09

Hoogstraten A - Exc. Vorst : 1 - 0

Hoogstraten29/04 PreMiniemen B 1/4 Finale jeugdcup terugmatch bij Hoogstraten A

 Ondanks de nipte en onverdiende 2-3 nederlaag in de heenwedstrijd trokken we vol goede moed richting Hoogstraten. Vandaag was ook Senne van de partij maar we konden geen beroep doen op spits Cisse. Hij kwam als eerste toe in Hoogstraten maar was zijn sporttas thuis vergeten. Daar Hoogstraten op meer dan een uur rijden ligt van Vorst was onmogelijk om nog snel even op en neer te rijden. Dit was meteen een dikke streep door onze aanvallende plannen. Al voor de wedstrijd kopzorgen voor de trainer die zijn beginopstelling meteen kon aanpassen. De gasten lieten het echter niet aan hun hart komen en starten furieus aan de wedstrijd. We namen van bij het beginsignaal de wedstrijd in handen en gaven die de eerste 25 minuten niet meer uit handen. Ayoub en Roy zorgden telkens weer voor paniek in de Hoogstraten achterlinie en Vic en Marten hadden onder hun tweetjes het middenveld stevig in handen. Steve, Sander, Seppe en even later ook Senne gaven ondertussen achteraan zo goed als niks weg. Keeper Yoshi speelde op een klein foutje bij het uitverdedigen na, dat hij zelf rechtzette, een perfecte wedstrijd. Als hij er voor gaat en er 100% met zijn kopke bij is moet hij voor niet veel eerstejaars preminiemen keepers onderdoen. Een ding lukte echter maar niet, scoren. En daar draait het nu net om bij voetbal. We kregen een viertal goede kansen maar telkens liep er wat mis in de afwerking. Roy zette zich zo prachtig door op links maar de bal rolde centimeters voor doel door en Ayoub vond tot drie maal toe de thuisdoelman op zijn weg. Met nog vijf minuten op de klok leek Roy dan toch op weg naar de verdiende voorsprong maar hij werd hardhandig onderuit getrapt. We kregen wel een vrije trap mee maar nog scheidsrechter nog begeleiders hadden problemen met deze toch wel zware overtreding. Blijkbaar waren alle middelen goed om ons af te stoppen. We gingen dan ook een beetje ontgoocheld rusten bij een 0-0 ruststand.

De tweede helft was de wedstrijd wel volledig in evenwicht. Bij ons waren de wisselmogelijkheden vooraan en centraal op het midden bij afwezigheid van Cisse net iets te beperkt en de jongens begonnen moe te worden. Achteraan was er echter geen vuiltje aan de lucht en we bleven het verdedigend prima doen onder leiding van een uitmuntende Seppe. Kwamen we dan toch al eens in de problemen dan stond Yoshi steeds paraat om het gevaar in de kiem te smoren. Vooraan bleven we echter nog steeds voor gevaar zorgen maar het duurde tot in de 15’ alvorens we onze eerste grote kans konden noteren. Ayoub hield echter net te lang in en stuitte op de voet van een teruggekeerde thuislibero. Roy zette zich vlak daarop nog eens door maar werd net voor het afdrukken langs achter aangetikt, we kregen hier zelfs geen overtreding mee. We zetten nu alles op alles maar de kleine kansen die we nog kregen leverden maar geen doelpunt op. Seppe ging in de slotfase mee op het middenveld spelen om een stukgelopen Marten en Vic te ondersteunen maar het mocht allemaal niet meer baten. Tot overmaat van ramp en totaal onverdiend kregen wij in de laatste seconde nog een doelpunt tegen. We verloren deze wedstrijd dus met 1-0. Een wedstrijd die wij voor 75% hadden gedomineerd en waarin de volgend jaar nationaal spelende tegenstander zich aan ons aanpaste ging zo dus nog onverdiend en onrechtvaardig verloren.

De ontgoocheling bij de gasten was heel groot. We kwamen dan ook handen tekort om de jongens te troosten. Er vloeiden heel wat tranen want net als wij hadden zij ook het gevoel dat het kuipke er tegen deze tegenstander wel inzat. Kop omhoog en kijk ze bij het handjesschudden maar recht in de ogen, er is geen reden om ons minder te voelen. PROFICIAT JONGENS en volgende keer meer geluk.

Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne, en Vic.

23:01 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-09

Tongerlo B - Exc. Vorst : 3 - 4

Tongerlo

23/04 PreMiniemen B Uitmatch bij Tongerlo B

Zaterdag ging traditioneel de kriebelcross door op de pleinen van Excelsior en heel wat van onze gasten waren daarvoor ingeschreven. Gelukkig was Tongerlo zo sportief om de match te verzetten en zo konden we reeds donderdagavond de wei in. Zonder een geblesseerde Marten en een gestrafte Ayoub maar met de steun van Cisse trapten wij de wedstrijd af. We begonnen op een moeilijk bespeelbaar veld redelijk aan de match en al snel zorgde Roy voor het eerste doelpunt. 0-1 na 3’. In de thuiswedstrijd liepen we over Tongerlo heen en dat waren ze daar nog niet vergeten. Ze streden fair voor elke bal en maakten het de onze meer dan lastig. We kwamen tot twee maal goed weg als de bal op het kader belande. We hadden wel veel balbezit maar deden daar heel weinig mee. Alles ging minstens een paar versnellingen te traag en bij balverlies voelde zelden iemand zich geroepen om het vuile werk op te knappen. We mochten dan ook niet klagen als Cisse ons in de 10’ 0-2 voorbracht. Meestal is dit het sein om de tegenstander bij de keel te grijpen maar niet vandaag. Tongerlo vocht terug en in de 13’ scoorden ze verdiend 1-2. Nu viel de match helemaal stil en de laatste 10’ van de eerste helft was er nog heel weinig te beleven. Ruststand : 1-2.

Om meer vat te krijgen op het middenveld ging Seppe post vatte naast Kurt. Deze ingreep leek de juiste te zijn. Tijdens de eerste 25’ zetten wij geen druk op de thuisverdediging en nu lukte dat wel. Het enige wat niet direct wilde lukken was het afwerken van de kansen. Ook wij troffen een paar keer het doelkader en enkele goede kansen gingen er net niet in. In de 7’ zorgde Seppe voor de 3-1 en vier minuten later was het nog eens raak als Cisse met een prachtschot zorgde voor de 4-1. Cisse samen met Seppe vandaag als enige op een goed niveau. En dan denk je, we zijn vertrokken. Inderdaad we waren vertrokken voor de slechtste 10’ van het ganse seizoen. Plots waren we nergens meer. Weg vechtlust, weg inzet, weg alles waar we dit seizoen zo goed in waren, voetballen en de tegenstander laten lopen achter een moeilijk bereikbare bal. Tongerlo nam de wedstrijd over en met enkele individuele acties liepen zei los door onze achterlinie. In de 17’ kregen we de 4-2 binnen en met nog twee minuten op de klok was het plots 4-3. We kregen nog een reuzenkans die nipt voorlangs rolde maar waren blij als de scheidsrechter er na 29’ een eind aan maakte.

Het was vandaag dus niet goed maar na al het goede dat wij dit jaar al te zien kregen zullen we dit maar aanzien als een kleine uitschuiver. We gaan door deze ene slechte wedstrijd geen heel seizoen als mislukt gaan beschouwen. In tegendeel het was een prachtseizoen waarin we slechts een wedstrijd verloren en de rest allemaal meestal zelfs heel afgetekend wonnen. We vonden 247 keer de weg naar de netten en lieten er slechts 18 maken. We kunnen de competitie 2008-2009 dus afsluiten met de volgende terechte opmerking : WIJ ZIJN GOE BEZIG EN WIE DURFT TE ZEGGEN VAN NIE.

Woensdag om 19h uit bij Hoogstraten voor de jeugdcup en vrijdag om 19h tegen de nationale U9 van Westerlo. Zaterdag sluiten we dan een zwaar voetbalweekend af op het tornooi van het Punt. Om 09h30 tegen Punt en om 10h15 tegen Beekhoek.

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Sander, Yoshi, Seppe, Steve, Senne en Cisse.

23:35 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-09

Exc. Vorst - Hoogstraten A : 2 - 3

Hoogstraten
20/04 PreMiniemen B 1/4 Finale jeugdcup heenmatch tegen Hoogstraten A

Op het laatste moment gaf een zieke Senne nog forfait voor deze moeilijke match. Wat zich vooraf aankondigde als een moeilijke en zware wedstrijd is het uiteindelijk ook geworden. Hoogstraten trad aan met 10 jongens die volgend jaar de nationale U11 van derde klasse gaan mee bevolken. Twee onder hun traden zelf dit seizoen al aan in de nationale reeksen. Om maar te zeggen dat we het vandaag niet opnamen tegen het eerste de beste prutsploegske. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat we er vandaag voor 110% moesten staan om een degelijke uitslag op het bord te zetten. Aan het weer, het prima veld en de vele supporters zou het vandaag niet liggen maar we moesten het helemaal zelf doen. De eerste vijf minuten moesten wij er even aan wennen dat ook de tegenstander een hoog tempo aankon en zich niet opzij liet duwen in de duels. Integendeel, zij spelen wekelijks tegen tweedejaars en dreven het tempo nog op. We hielden echter stand en namen het initiatief na een vijftal minuutjes over. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de onze maar Ayoub kreeg de reuzenkans niet tegen de touwen. Centraal zat Marten overal tussen en zette zo Vic in een zetel om de lijnen te blijven uitzetten. Sander en Steve deden het prima in de verdediging en libero Seppe die had achteraan alles gezien. Elke dreigende kans, daar zat hij onmiddellijk tussen. Yoshi hoefde enkel attent tussen te komen om te diep gespeelde ballen te onderscheppen. Vooraan hadden we het wel moeilijk om kansen te scheppen. Het duurde tot in de 19’ alvorens Roy zich kon doorzetten en dat zullen we meteen geweten hebben. Met een hard geplaatst schot zorgde hij voor de 1-0. Als hij twee minuten later nog eens langs zijn bewaker glipte deed hij dit nog eens fijntjes over. 2-0. Zouden we hier vandaag dan kunnen zorgen voor een stunt. We begonnen het zelf al te geloven als we gingen rusten.

In de beginfase van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Geen van beide ploegen kon zijn wil opdringen met in de aanvangsfase ligt veldoverwicht voor de onze. In de 8’ kreeg Ayoub de kans om ons op rozen te trappen maar hij besloot op de doelman. Twee minuten later kregen we de rekening gepresenteerd. We kregen de bal achteraan niet weg en in een geharrewar belande de bal van dichtbij voor de voet van een van de rode. Hij twijfelde niet en zorgde voor de 2-1. In de daaropvolgende minuut hoekschop tegen, Yoshi miskeek zich op de bal en belande met bal en al in doel. 2-2. Hoogstraten rook nu bloed en voerde de druk op. We kregen het nu moeilijk maar hielden wel stand. We kwamen er nog zelden uit maar konden gelukkig rekenen op Marten en Seppe die niet op een metertje keken om alle brandjes te blussen. Ook de rest van de ploeg bleef zich voor 110% geven. Een gelijkaardige hoekschop fase aan de overzijde leverde ons net geen doelpunt op. De bal bleef liggen op de doellijn. Beide ploegen leken tevreden met een gelijkspel tot in de 23’ we nog een derde doelpunt binnenkregen. 2-3. We zetten nog even alles op alles maar werden niet meer beloond met de toch wel verdiende gelijkmaker. Eindstand : 2-3.

We lieten vandaag wel zien dat de preminiemen 99 van Excelsior tot veel in staat zijn en gewestelijk bij het betere horen wat er te vinden is. Er volgt nog een terugwedstrijd en we weten dat het daar supper moeilijk gaat worden om ons te plaatsen voor de finaledag in Westerlo. Heel moeilijk maar niet onmogelijk. Nog 50’ alles uit de kast. Niks te verliezen hebben we daar aan de grens enkel maar te winnen. Wat de uitslag ginder ook zal zijn, we zijn fier op onze jongens. ALLEMAAL!

Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Vic en Cisse.

12:17 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-09

Tornooi Exc. Vorst Match 2

embleem vorst13/04 PreMiniemen B Tornooi Exc. Vorst Match 2

Na de match tegen Berg en Dal haasten we ons naar de kleedkamers waar een welverdiende douche op ons wachtte. Bijna stonden de eerste er onder als ons werd gevraagd in te springen voor het afwezige blauwberg, die pipo’s lieten niks weten en stuurden hun kat. Enkel Cisse moest passen hij moest op hetzelfde tijdstip aantreden met de C ploeg. De negen andere waren onmiddellijk bereid om nog een matchke te sjotten. We traden voor deze tweede wedstrijd aan tegen KFc Mol. Het was er zeker in de beginfase niet aan te zien dat wij al 50’ voetbal in de benen hadden. Om de krachten wat te sparen vroegen wij de bal het werk te laten doen en die boodschap was goed doorgedrongen. Reeds in de 2’ konden wij de score openen via Ayoub. 1-0. We bleven prima combineren en lieten het loopwerk over aan onze tegenstanders. Als je goed speelt dan blijven de kansen niet uit. We doken geregeld gevaarlijk op voor het Mol doel en in de 9’ kon Victor de score verdubbelen. 2-0. Als nog eens 2’ later Ayoub de weg naar de netten vond, stond het meteen 3-0. Achteraan hielden we alles prima dicht tot we in de 17’ voor het eerst verrast werden. 3-1. Geen nood echter 3’ later hadden we er via Ayoub en Yoshi al weer twee tegen touwen hangen. 5-1. De laatste 5’ staken we nog een tandje bij en Ayoub en Roy zorgden voor een 7-1 ruststand. Het was er niet aan te merken de eerste 25’ dat dit onze tweede wedstrijd was zonder rustpauze. Petje af jongens.

De tweede helft liep het echter niet zo vlot meer. De meeste zaten door hun beste krachten heen en het ging allemaal een versnelling trager. Bovendien werd het team grondig door elkaar gehaald gedurende de tweede helft en stonden er enkele op een voor hun ongewone plaats. Desondanks kwamen we via Victor ook nu eerst tot score. In de 7’ zorgde hij voor de 8-1. In het midden viel nu wel al eens een gaatje en onze achterlinie kreeg die niet meer allemaal dicht. In de 12’ slikten we zo de 8-2. We bleven wel proberen te voetballen en vonden geregeld een gaatje in de Mol defensie. Op het kwartier zorgde Victor zo voor de 9-2. We kregen nog enkele kansen maar kregen de bal niet meer tussen de palen. In de 21’ brak Mol nog eens uit en met een afstandschot brachten zij de score in de 21’ op 9-3. In de slotfase misten we nog drie reuzenkansen maar dat kon de pret niet drukken. Een tweede overwinning was over verdiend binnen. Een betere training voor de jeugdcup konden we niet hebben. Prima jongens.

Voor vier van ons zat de dag er nog niet op. Seppe, Marten, Sander en Roy waren om 17h nog daar en speelden nog een derde wedstrijd aangevuld met drie spelers van Netezonen. Tegen de zeven andere van Netezonen gaven ze nog eens het beste van zichzelf en sleepten en nog een 2-2 gelijkspel uit. Achteraf misschien niet zo een goed idee, Marten last van de dij en Roy van de enkel moeten het maar een paar dagen rustig aan doen in het vooruitzicht van Woensdag 22/04.

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten en Steve.

09:39 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-09

Tornooi Exc. Vorst Match 1

embleem vorst
13/04 PreMiniemen B Tornooi Exc. Vorst Match 1

De weergoden waren ons tornooi dit jaar heel wat beter gezind dan vorig jaar. Het sneeuwtapijt van toen heeft plaatsgemaakt voor een prachtige lentedag. We zagen het dus helemaal zitten om te spelen tegen de een jaar oudere buren uit Zittaart. De tweedejaars van Berg en Dal waren dus onze tegenstanders. Speciaal matchke voor Victor die bij die gasten in de klas zit. Voor dit soort wedstrijden hoef je niet de ganse trukkendoos open te trekken om de gasten te motiveren, we moeten dit maar eens wat meer doen zo spelen tegen gasten die een jaartje ouder zijn, reeds in de opwarming voel je dan de gretigheid en concentratie. Wie dacht dat we het vandaag heel moeilijk gingen krijgen kwam bedrogen uit. We namen de wedstrijd stevig in handen. We lieten het balletje goed rondgaan en lieten de Berg en Dallers lopen achter de bal. De bal was dan ook voortdurend te vinden op de helft van de tegenstander en we toverden enkele goede combinaties op de mat. De bezoekers beschikken wel over een uitstekende doelman die onze eerste kansen nog weet af te stoppen. In de aanvangsfase komt het gevaar vooral vanop links. We rollen keer op keer de achterlinie op maar krijgen de bal maar niet voorbij de doelman. In de 9’ is het dan via Ayoub toch eindelijk raak en 1’ later staat het reeds 2-0 als Ayoub een hoekschop van Marten in een keer binnentrapt. We blijven de wedstrijd domineren en kansen afdwingen maar we moeten wachten tot in de 18’ om Ayoub zijn hattrick te zien volmaken. In het midden heerst Kurt als vanouds en achteraan hebben we alles perfect onder controle. Pas in de 20’ laten wij ons op een klein foutje betrappen als er slecht wordt uitverdedigd. Aan de ene kans hadden de bezoekers genoeg om tegen te score. 3-1. Lang hebben ze er niet van kunnen genieten want 1’ later staat het via Victor reeds 4-1. We krijgen nog twee goede kansen maar de ruststand veranderd niet meer.

Ook in de tweede helft nemen we de draad van de eerste al snel weer op. We staan niet toe dat de bezoekers in de match komen en blijven druk zetten op hun achterlinie. We willen het soms wat te mooi doen en zo gaan er enkele prima kansen verloren. De verdediging wordt enkele keren totaal uit verband gespeeld en we willen de bal er al combinerend inlopen. Er zitten enkele prachtcombinaties tussen maar voorlopig is enkel Victor in de 5’ succesvol bij de afwerking. Ook onze achterlinie blijft het uitstekend doen en geeft in de ganse tweede helft niet een kans die naam waardig weg. Na enkele mislukte pogingen slaagt ook Victor erin om in de 15’ zijn derde tegen de netten te leggen. 6-1. Die heeft wat om op te scheppen de eerste schooldag na het paasverlof. Lukt het scoren vandaag niet altijd, we blijven echter wel goed voetballen en dat is al bij al toch het belangrijkste. Een keer zijn we nog succesvol als Roy zich kan doorzetten en de 7-1 onhoudbaar binnentrapt. Prima prestatie en dat op ons eigen tornooi tegen gasten die een jaartje ouder zijn. Als dit geen goede training was voor de jeugdcup.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Cisse.

18:36 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-09

Tornooi Olmen

Olmen

11/04 PreMiniemen B Tornooi Olmen

 Een derby tegen de buren van Standaard Vorst stond dit jaar nog niet op het programma. Toch niet voor onze B ploeg. Roy en Sander konden het dus voor het eerst dit seizoen opnemen tegen hun klasgenoten. We begonnen goed aan de wedstrijd en lieten vanaf de eerste minuut zien dat we niet waren gekomen om tegen onze dorpsgenoten te verliezen. We lieten de bal goed rondgaan en bepaalden het tempo van de wedstrijd. Ook voor de jongens van groot Vorst is het natuurlijk een speciale wedstrijd en ze boden in de beginfase stevig weerwerk. Ze waren wel bijna volledig aangewezen op verdedigen maar hielden in de beginfase goed stand. Lieten we de eerste paar goede kansen nog liggen in de 8’ brak Ayoub de ban. We dreven het tempo nog wat op en het ging nu bij momenten te snel voor onze buren. In de 14’ zorgde Seppe voor de 2-0 en een minuut later Roy voor de 3-0. Als Seppe in de 17’ de 4-0 binnentrapte brak de veer bij onze tegenstanders. Gelukkig voor hen stond het vizier niet altijd even scherp maar in de slotfase kwamen we toch nog drie keer tot scoren. Roy in de 23’ en Ayoub in de 27ste en 29ste minuut zorgden ervoor dat wij na 30’ voetballen de wedstrijd winnend konden afsluiten. Eindstand 7-0. Degelijke eerste wedstrijd en natuurlijk doet het een beetje deugd als het kleine het grote Vorst kan kloppen.

Voor de tweede wedstrijd was het lokale RH sportief (zij hebben jeugdsamenwerking met Olmen) onze tegenstander. RH treed aan met bijna allemaal tweedejaars die een maatje groter zijn dan onze armada. Dat heeft ons echter niet kunnen stoppen. Victor in de 1ste en Ayoub in de 2de minuut zorgend onmiddellijk voor een 2-0 voorsprong. We waren meteen vertrokken voor een potje eenrichtingsvoetbal. We kregen kans op kans maar kwamen niet onmiddellijk meer tot scoren. Roy brak in de 10’ de ban en zorgde voor de 3-0. Van een wedstrijd was nu helemaal geen spraken meer. In de 12’ Ayoub, 16’ Roy en 20’ Victor dreven de score op tot 6-0. De laatste acht minuten leverden evenveel doelpunten op. Elke minuut troffen we raak. Seppe zorgde met een hattrick voor de 7,8 en 9-0 en Marten vlak daarop voor de 10 en 11-0. Roy en Ayoub tekenden voor de twee laatste doelpunten en zorgden zo voor de 13-0 eindstand. Winnen is natuurlijk altijd leuk en zeker als het gebeurt met goed voetbal maar om er echt van te genieten was het verschil tussen de ploegen vandaag net iets te groot.

Maandag spelen we om 12h30 thuis op ons eigen paastornooi tegen de tweedejaars van Berg en Dal. Hier verwachten we heel wat tegenstand en moeten we al het goede van vandaag maar eens bevestigen. Ik ken er zeker eentje die gebrand ligt op een goede prestatie tegen zijn klasgenoten. Nietwaar Victor?

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten en Steve.

 

10:38 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-09

Exc. Vorst - Netezonen B : 3 - 0

Netezonen04/04 PreMiniemen B Thuismatch tegen Netezonen B

Voor deze derby is er heel wat volk komen opdagen. Ze kregen vandaag zeker geen goede maar wel een spannende wedstrijd voorgeschoteld. De laatste tijd komen alle ploegen met het mes tussen de tanden op het plein als ze moeten spelen tegen de onze. Vandaag was dat zeker niet anders. Vanaf de eerste minuut kon je merken dat dit de match van het jaar was voor onze tegenstanders terwijl wij het vandaag weer makkelijk opnamen. Het leek er bij momenten op dat er een paar blauwe meer op het plein stonden. Overal waar de bal was waren er wel enkele blauwhemden te vinden en de groen witte die kwamen overal een stapje te kort. Een uitzondering “Sander” die was overal. We konden tussendoor wel enkele keren dreigen maar de afwerking was op het peil van de inzet, bedroevend. Voetballend werden we achteraan niet uitgespeeld maar als de bal na een hoekschop tot tweemaal toe op het doelkader belande mochten we ons gelukkig prijzen dat we niet achter stonden. Op het kwartier dan toch eens een fatsoenlijk bal van ons tussen de palen en via Seppe stond het meteen 1-0. Als Ayoub even daarna de Netezonen aanval lanceerde was er een goede Yoshi nodig om een tegendoelpunt te voorkomen. Voor de rest had hij zeker in de tweede helft een rustige namiddag. Kurt was niet volledig fit en dat ondervonden we op het middenveld aan de lijve. Veel loopvermogen verdween uit de ploeg en niemand voelde zich geroepen om Kurt een handje toe te helpen. We gingen dan ook na een barslechte eerste helft rusten met een niet echt verdiende 1-0 voorsprong.

Wie dacht dat de raadgevingen tijdens de rust zouden zorgen voor de ommekeer kwam bedrogen uit. We kregen maar geen vaart in de ploeg en konden gelukkig rekenen op onze achterlinie die in de tweede helft helemaal niks meer weggaf. Van al dat goede van woensdag was vandaag niks te merken. We zagen geen twee goede passes na elkaar en het aantal balverliezen was niet te tellen. Combinaties die werden niet gezocht en we probeerden individueel de boel te forceren. Tegen een goed georganiseerde en gemotiveerde tegenstander is dat vragen om problemen. We kregen wel enkele kansen maar die gingen ofwel naast of de doelvrouw zat er goed tussen. Vijf minuten voor affluiten kregen we een vrije trap. Het schot van Marten werd eerst nog afgeblokt maar in de herneming was hij wel succesvol als de bal afweek op en verdediger en de doelvrouw op het verkeerde been stond. 0-2. Met nog een minuutje op de klok gebeurde het dan eindelijk toch. We konden onze ogen niet geloven als wij eindelijk eens het balletje lieten rondgaan en de verdediging volledig uit verband speelden. Kurt had maar voor het intikken. Niet te geloven dat we daar bijna 50’ hebben moeten op wachten. Dit zagen wij in de jeugdcup woensdag misschien wel 20 keer. Eindstand 3-0.

Volgend weekend spelen we twee tornooien. Zaterdag om 09h45 & 10h30 in Olmen en maandag om 12h30 op ons eigen paastornooi.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

12:31 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-04-09

Exc. Vorst - White Star : 12 - 1

WS Schorvoort

01/04 PreMiniemen B 1/8 Finale jeugdcup terugmatch tegen WS Schorvoort

 We kregen dankzij de goede match in White Star vandaag een unieke kans om ons te plaatsen bij de laatste 8 van de provincie Antwerpen. We verdedigden een 1-5 voorsprong uit de heenmatch en wie de wedstrijd had gezien wist dat dit niet meer mocht mislopen. Al voor de wedstrijd stak er een oud zeer de kop op, onderschatting. We lieten duidelijk merken dat we dachten dat er ons niet veel kon gebeuren. We deden dan ook evenveel aan mentale opwarming als aan lichamelijke. Het mocht echter niet baten en wat dit seizoen zelden gebeurt, we kwamen achter. Reeds in de eerste minuut werd er matig uitverdedigd en we kregen onmiddellijk de rekening gepresenteerd. 0-1. Gelukkig zetten we de situatie onmiddellijk recht en na 2’ zorgde Vic voor de 1-1. De eerste tien minuten bleef de match in evenwicht en beide ploegen kregen kansen. De doelmannen bleven echter baas. Daarna namen we echter het commando in handen en in de 10de minuut kon Roy een mooie aanval afronden. 2-1. Deze voorsprong gaf ons vleugels en we voetbalden enkele goede kansen bij mekaar. De eerste die de weg naar de netten vond was in de 19de minuut Vic. 3-1. Als Ayoub in de 23’ ook tot score kwam konden we meteen gaan rusten met een verdiende en geruststellende 4-1 voorsprong.

Veel was er niet bij te sturen tijdens de pauze. Iets steviger en zonder risico’s achteraan, iets sneller inspelen vanuit het middenveld en vooraan meer de combinatie zoeken en nog doelgerichter voetballen. Het lijkt een hele boterham maar het was eigenlijk behoorlijk goed de eerste helft. En toch de tweede helft was van het betere dat wij al te zien kregen. We vonden mekaar blindelings en in een hoog tempo maakten we het White Star bij momenten heel moeilijk. Cisse knalde zijn eerste loeihard onder de lat in.5-1. Dit doelpunt gaf hem vertrouwen en de White Star doelman moest dit aan de lijve ondervinden als hij een volgende kanonskogel in de buik kreeg. In de 5de minuut was de 6-1 ook van Cisse’s voet. We begonnen nu steeds beter en sneller te spelen en in de 10de minuut Roy en in de 11de en 13de minuut twee keer Vic zetten ons meesterschap om in een 9-1 voorsprong. De scoringsmachine viel nu even stil, we bleven goed combineren maar wilden het soms iets te mooi doen. We wilden de talrijk opgekomen supporters blijkbaar heel veel waar geven voor hun centen. We maakten dat echter in de laatste vier minuten meer dan goed. Meer tijd hadden we niet nodig om vijf kansen bij elkaar te voetballen. Plots ging het twee versnelling te snel voor een zich moedig verwerend White Star. Via Ayoub in de 22ste en 23ste minuut en tot slot Vic in de 24ste minuut “zijn vijfde” zorgden we voor een verdiende 12-1 eindstand.

We voetbalden vandaag bij momenten uitstekend en kijken al uit naar 22 en 29 April dan spelen we de ¼ finales tegen Hoogstraten A. Dat zal andere koek zijn en tegen deze ploeg uit derde nationale starten wij als underdog. Het voordeel hiervan is dat wij niks te verliezen hebben, enkel te winnen. VEEL succes jongens.

 Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne, Vic en Cisse.

10:11 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-03-09

Noordstar B - Exc. Vorst : 0 - 4

Bal wandelt

28/03 PreMiniemen B Uitmatch bij Noordstar B

 

Na de goede match tegen White Star voor de jeugdcup trokken we vandaag richting Noorderwijk om het plaatselijke Noordstar partij te geven. Vorige week gingen wij voor de eerste keer dit seizoen de boot in tegen VC Herentals en is het nu net niet dit Noordstar dat dit seizoen twee keer te sterk bleek voor die gasten. We konden vandaag geen beroep doen op topschutter Ayoub en draaischijf Kurt en we konden deze wedstrijd dan ook niet opnemen als een gezondheidswandeling. Gelukkig kwam Cisse onze troepen versterken. Een ding was al snel duidelijk, als wij geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen moeten wij in onze reeks van geen enkele ploeg schrik hebben. Na een weekje onderbreking namen we traditiegetrouw ook deze wedstrijd van meet af aan in handen. Keeper Yoshi zei reeds bij aankomst “ik verveel mij nu al” en dat zou er gedurende de ganse wedstrijd niet op beteren. Geen enkele bal kreeg hij tussen de palen. Een paar ballen terug in het spel brengen en welgeteld een bal oprapen en zijn job zat erop. Gelukkig zijn er dan nog de opwarming en de strafschoppen anders had hij evengoed in zijn zetel thuis kunnen blijven zitten. Toch duurde het een ganse tijd vooraleer we de wedstrijd in een definitieve plooi konden krijgen. Noorstar verdedigde zich met man en macht en was niet van plan zich te laten inmaken. In de aanvangsfase kregen wij enkele kleinere kansen maar het vizier stond niet op scherp of een zeer goede thuisdoelman zat ertussen. Na 10 minuten was het dan toch raak als Roy zich doorzetten en de 0-1 binnenschoof. Als 2’ later Seppe de 0-2 tegen de touwen trapte brak even het verzet van de thuisploeg, uitgezonderd dat van de doelman die bleef maar alles pakken. Met ware doodsverachting gooide hij zich een paar keer voor de bal en liet niet een bal meer door.

De tweede helft was een kopie van de eerste, wij trokken ten aanval en Noordstar probeerde de rangen goed gesloten te houden. Wij kregen kans op kans maar het duurde tot in de 12de minuut om nog eens tot score te komen. Cisse die net als Sander al een match in de benen had met de C ploeg zorgde voor de 0-3. Het aantal kansen dat wij in het tweede deel van de tweede helft bij elkaar voetbalden, wel daar kan onze eerste ploeg bijna kampioen mee spelen volgend seizoen. Verdedigend liep het perfect, Marten en Seppe heersten in het midden en vooraan toverde we de ene na de andere goede aanval op de grasmat maar de kersen op de taart “doelpunten” die kwamen er maar niet meer. Net als wij dachten dat het niet meer zou lukken, zette Roy zich nog eens een keertje door en was het maar een koud kunstje voor Victor om de bal in het lege doel te deponeren. De laatste twee kansen gingen nog verloren en de eindstand bleef zo steken op 0-4.

Woensdag staat terugwedstrijd voor de jeugdcup op het programma. Iedereen present om 18h15. We geven daarna om 19h00 White Star voor een tweede keer partij. De goede uitgangspositie die mogen we zeker niet meer uit handen geven.

 

Speelden mee : Victor, Roy, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne en Cisse.

10:03 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-03-09

White Star Schorvoort - Exc. Vorst : 1 - 5

WS Schorvoort

25/03 PreMiniemen B 1/8 Finale jeugdcup heenmatch bij WS Schorvoort

 Naar deze wedstrijd keken we al een tijdje uit. Reeds tijdens de opwarming bleek dat ook onze jongens voor de volle 100% geconcentreerd toeleefden naar deze wedstrijd. Gedaan met grappen en grollen in de opwarming, iedereen was vanaf minuut 1 volledig bij de les. Tijdens de oefenwedstrijd was opgevallen dat het wegvallen van Kurt centraal in de ploeg moeilijk op te vangen was. De veldbezetting is daarom lichtjes aangepast. Al snel bleek dit de goede keuze te zijn. Ondanks de felle tegenwind namen we onmiddellijk de wedstrijd in handen. Ging onze eerste kans nog verloren in de 3de minuut werd Roy op links diep gestuurd en hij besloot hard in de verste hoek. 0-1. Beter kan een match niet beginnen. We blijven ook in de volgende 10 minuten White Star goed vast zetten op eigen helft. We noteren dan ook nog twee open kansen vooraleer we een kwartier ver zijn. Het enige wat niet op punt staat in de eerste helft is de afwerking. We moeten onze meerdere erkennen in de thuisdoelman en we krijgen dat ding voorlopig niet meer tegen de netten. Achteraan komen we slechts twee keer in de problemen eerst krijgen we een hoekschop niet direct weg maar de bal gaat hoog over en daarna kan Sander op de laatste moment de bal nog in hoekschop verwerken. We komen nu terug opzetten maar weer staat de thuisdoelman in de weg of blijft de afwerking in gebreke. Onze aanval snijdt keer op keer door de thuisdefensie en het is enkel wachten tot wij een van de vele goede aanvallen kunnen afronden. Voor de rust lukt het echter niet meer en we kunnen gaan rusten met een wat klein uitvallende 0-1 voorsprong.

Weinig bij te sturen onder de rust. Achteraan heeft Senne de touwtjes stevig in handen en Vic en Marten heersen op het middenveld. Vooraan is het enkel wachten op een klein beetje meeval om de score verder op te drijven. Dat doen we al in de eerste minuut van de tweede helft als de thuisdoelman een hoekschop van Marten in de voeten van Roy duwt en deze van kortbij de 0-2 binnentrapt. In onze gedachte zijn we nog aan het vieren als we achteraan voor een keer niet stevig genoeg ingrijpen. White Star laat de kans niet liggen en het staat 1-2. Dit was meteen het sein om een tandje bij te steken en met de wind in de rug nemen we de wedstrijd nu volledig in handen. Zo stevig dat het werk voor Yoshi er enkel nog in bestaat attent te blijven en een paar ballen op te rapen alvorens we in de problemen komen. We gaan op zoek naar een derde doelpunt en na enkele verdienstelijke pogingen lukt het in de 12’ Vic om de 1-3 te maken. In de 19’ acht Ayoub zijn moment gekomen om na enkele mislukte pogingen ook zijn doelpuntje mee te nemen. 1-4. We gaan op zoek naar meer maar ook nu gaan er een paar goede kansen verloren tot in de 23’ Marten diep op eigen helft de bal binnenhoud en Ayoub lanceert. Hij kapt zijn man uit en besluit hard in de verste hoek. 1-5. Meteen hebben we waar we voor gekomen waren een goede uitgangspositie voor de terugmatch. Als we nog eens 50’ zo geconcentreerd en goed voetballen mag een volgende ronde ons niet meer ontglippen.

Zaterdag staat eerst nog een trip gepland naar Noordstar, een ploeg die Herentals twee keer klopte. We zijn dus gewaarschuwd. Iedereen aan de plein om 12h15.

 Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne, Vic en Cisse.

09:07 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-09

Exc. Vorst - VC Herentals : 3 - 4

Herentals
21/03 PreMiniemen B Thuismatch tegen VC Herentals B

 In de voorbespreking kondigde we het al aan. Dit zou een van de moeilijkste matchen worden die we in de competitie nog gingen spelen. VC Herentals speelde net als wij een bijna perfect seizoen en was de pandoering van de heenronde waarschijnlijk nog niet vergeten. Tijdens de opwarming hadden we al een HEEL slecht voorgevoel, de concentratie was ver te zoeken. Na al de monsteroverwinningen krijg je het echt niet meer tussen die oren dat het er nog wel eens zou kunnen om spannen in bepaalde wedstrijden. Aan de plein en het weer kon het niet liggen maar we begonnen aan de wedstrijd zoals we opwarmden, ongeconcentreerd. Reeds in de 3de minuut kregen we hiervoor de rekening gepresenteerd. 0-1. Hier zagen er een paar van de onze alles behalve goed uit. We konden de situatie echter snel rechtzetten als Victor een hoekschop van Marten in de daaropvolgende minuut binnentrapte. 1-1. We bleven echter slordig voetballen. Herentals had zich perfect ingesteld voor deze wedstrijd met een muur van vijf man achteraan en twee snelle spitsen die liepen achter elke bal die van achteruit werd weggetrapt. Simpel maar vandaag gedurende vijftig minuten wel efficiënt. We vonden maar geen opening en bleven ons maar stuklopen op de afweermuur. De combinaties werden zelden gezocht, we speelden niet als ploeg maar liepen ons individueel stuk op de bezoeken defensie. In de 14’ dan toch eens eindelijk een goede collectieve aanval en Kurt zorgde voor de 2-1. Lang konden we van de voorsprong niet genieten met een snelle uitbraak stelde Herentals in de 18’ gelijk. 2-2. In de slotfase kregen we nog enkele kansjes maar de wil om te score ontbrak. Victor, samen met Sander de enige die vandaag een voldoende verdiende, zette zich op links een drietal keer goed door maar er was niemand bij de pinken om de bal in doel te trappen.

De rust was veel te kort om alle minpunten aan te kaarten. Om te beginnen inzet en concentratie en het zoeken van de combinatie was de boodschap die ze meekregen. Het leek in de aanvangsfase beter te gaan maar in de 4’ lanceerde we na een mislukt individuele actie zelf de tegenaanval en we stonden voor de tweede keer die seizoen achter. 2-3. Daarna leek de ploeg helemaal van de kook we bakten er gedurende 10’ helemaal niks meer van. Omgaan met een achterstand was blijkbaar niet makkelijk. Achteraan hield Herentals alles potdicht en hun spitsen bleven gaan achter elke wild naar voor getrapte bal. In de 15’ leverde dat nog eens succes op en we kwamen 2-4 achter. De laatste 10’ begonnen we iets beter te voetballen en zetten nu volluit druk op de bezoekers. De beslissende pas kwam er echter meestal niet. We konden enkele keren ons doorzetten op de flanken maar kozen dan meestal voor individuele eer in plaats van de compleet vrijstaande medespelers te bedienen. De zeldzame keren dat wij het wel deden kregen we de bal dan ook nog niet tussen de palen. Met nog drie minuten op de klok flakkerde de hoop terug op als Victor met een prachttrap ons terugbracht tot 3-4. We kregen in de slotfase nog drie doelrijpe kansen maar vergaten wederom op het beslissende moment de bal in te spelen op een vrijstaande maat. In de laatste seconde trapte Marten een vrije trap nipt naast en meteen konden we gaan douchen met een eerste nederlaag van 2008-2009.

Het moest er natuurlijk eens van komen maar ik had het toch liever zien gebeuren tegen een ploeg waar je achteraf van zei, die waren gewoon beter, en dat was niet het geval we hadden het enkel aan onszelf te wijten. Woensdag treden wij aan voor de jeugdcup, we staan nu hopelijk met de voetjes op de grond en geven ons dan wel voor 100%.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

14:55 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-09

Oefenwedstrijd : HO Testelt - Exc. Vorst : 0 - 5

Testelt
18/03 PreMiniemen B Oefenmatch Testelt

 Met het oog op de jeugdcup van volgende week waren wij al een tijdje op zoek naar een tegenstander van niveau. Na lang zoeken stoten we op de Testelt een ploeg uit het Brabantse die net als wij de overwinningen opstapeld. Kurt en Victor zijn een jaartje te oud voor de jeugdcup en werden in het team vervangen door Vic en Cisse. Kopzorgen voor de trainer om uit deze nieuwe bezetting het beste team samen te stellen. Deze match tegen een goede tegenstander was dus ook de ideale gelegenheid om eens het een en het ander uit te proberen. Naar goede gewoonte namen we de wedstrijd in handen maar al snel bleek dat dit niet een tegenstander was die zich zonder slag of stoot ging gewonnen geven. Met Vic centraal in het midden is het voor de andere iets anders voetballen dan met gatendichter Kurt en we kwamen dan ook niet volledig in ons spel. We kregen enkele kleine kansjes en een hele reeks hoekschoppen. In de 8’ kon Ayoub de ban breken en de 0-1 binnenleggen. In de 11’ was het weer prijs als Ayoub een hoekschop in een tijd op de slof nam. 0-2. Voor de rest zat onze kleine boussoufa bij momenten goed in de tang bij zijn tegenstrever die met steun van de laatste man in de meeste duels overeind bleef. We zagen dit seizoen al anders. Achteraan was het ook even aanpassen dat dweil Kurt er niet stond. Meer werk dan ze gewoon zijn achteraan en enkele keren zelfs in ondertal maar onze jongens trokken behoorlijk hun plan en gaven bijna niks weg. Yoshi moest dus maar zelden in actie komen maar liet wel zien dat hij er was als we hem nodig hadden. We zaten er meestal tussen alvorens Testelt kon dreigen. In de afwerking wilde het echter niet meer vlotten. We kregen nog wel enkele goede kansen maar verder dan Cisse twee keer op de lat in een fase kwamen we niet meer.

De tweede helft niet veel verandering in het spelbeeld. Wij voluit in de aanval en de jongens van Testelt die gaven ook nu nog steeds niet veel weg. Achteraan hadden we het nu echter nog beter onder controle. Met Roy en Marten centraal op het midden kwam het Kurt gevoel weer terug in de ploeg. Als Cisse bij ons meedoet is het altijd goed voor een paar doelpunten. In de 7de minuut kon hij ook nu weer zijn doelpuntje meepikken en ons op een meer geruststellende 0-3 trappen. We hadden nu zonder onze tegenstander te overvleugelen de match volledig in handen. Het bleef echter moeilijk om een gaatje te vinden in de Testelt achterlinie. Hier waren de raids van achteruit van Victor een gepast antwoord op geweest. We waren toch nog een paar keer succesvol in de afwerking. Seppe werd in de 17’ beloond voor zijn harde werken en in de 23’ kon Cisse zijn tweede van de avond binnen leggen. Eindstand 0-5.

Dit was een nuttige wedstrijd waarin we veel hebben geleerd over het inpassen van onze twee versterkingen. We troffen vandaag een tegenstander van een goed niveau. Onze jongens moesten tot het uiterste gaan om deze ploeg opzij te zetten en we kregen niks cadeau. Zeker als je weet dat zij spelen met enkele duiveltjes niks dan lof voor die bende in Testelt. Zaterdag om 12h30 in de normale bezetting thuis tegen VC Herentals een van de betere ploegen uit de reeks. Woensdag trekken we dan naar White Star voor de jeugdcup. VEEL succes jongens.

 

Speelden mee : Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne, Vic en Cisse.

10:18 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-09

Houtvenne D - Exc. Vorst : 0 - 21

Houtvenne

14/03 PreMiniemen B Uitmatch bij Houtvenne D

 

Vandaag traden wij voor de allereerste keer op een kunstveld. Dat hebben ze daar prachtig voor mekaar in Houtvenne. Echt iets om jaloers op te zijn. Het is natuurlijk afwachten wat dat gaat geven en of we ons wel kunnen aanpassen aan deze ongewone omstandigheden. We warmden dan ook intensief op om ons zo te kunnen aanpassen aan de toch wel speciale omstandigheden op dit soort veld. Voor een keer waren we maar met acht, Steve was met de school mee schaken en Kurt moest aantreden met onze A ploeg die nog erger getroffen was door het schaakvirus. Ook vandaag weer was het al Excelsior wat de klok sloeg. Het leek wel of wij altijd op deze kunstmat speelde. Reeds in de tweede minuut kon Ayoub de score openen. Mocht er al sprake zijn van aanpassingsproblemen dan hebben die zeker niet langer geduurd dan zeven minuten. Van dan af vlogen de ballen er met de regelmaat van de klok tegen de touwen.  Hoe de jongens en dame van Houtvenne ook hun best deden ze kwamen er de rest van de eerste helft helemaal niet meer aan te pas. Seppe in de 7de, Victor in de 9de en Roy in de 10de minuut zorgden voor een eerste kloof. Ayoub in de 14de, Seppe in de 15de en nogmaals Ayoub in de 16de minuut diepten de kloof nog verder uit. Deze laatste was trouwens ons 300ste doelpunt van het seizoen 2008-2009, vriendenwedstrijden meegerekend. De laatste vijf minuten was het nog eens 5 keer prijs. Elke minuut een te beginnen met Marten in de 21ste minuut en daarna twee maal Ayoub, Victor en nogmaals Ayoub in de 4 daaropvolgende minuten. 0-12 was dan ook de onwaarschijnlijke ruststand.

Hoe motiveer je tijdens de rust je ploeg nog bij zo een tussenstand? Dat was de grote vraag tijdens de pauze. Het was blijkbaar aardig gelukt, ook in de tweede helft speelden wij bij momenten prima voetbal. In de 2de minuut kon Seppe de score nog opdrijven maar daarna viel de scoringsmachine even stil. We bleven prima combineren maar enkel bij de afwerking liep het telkens mis. Houtvenne stak ook een tandje bij en leek van plan zijn huid de tweede helft duur te verkopen. Na een tiental minuten brak echter de veer. In de 10de minuut twee keer Ayoub en in de 12de minuut Victor zorgden voor een 0-16 tussenstand. Daarna was er van een wedstrijd geen sprake meer, voor zoverre die er al was. Ayoub zette de doelpuntenkermis in de 14de en 15de minuut rustig verder. Deze laatste was trouwens zijn tiende van deze voormiddag. De laatste tien minuten wilden we het bij momenten soms net iets te mooi doen en een handvol kansen ging zo verloren. Tussen de missers door was het Seppe die in de 19de minuut zorgde voor de 0-19. Vandaag was Roy nog niet dikwijls aan het feest geweest maar dat zette hij in de 23ste en 24ste minuut recht met nog eens twee doelpunten. Meteen stond de eindscore op het bord. 0-21 een nieuw seizoensrecord. Keeper Yoshi die tijdens de opwarming zijn bewondering voor het zachte en warme kunstgras niet onder stoelen of banken stak liet tijdens de strafschoppenreeks zien dat hij toch niet helemaal voor niks was meegekomen. Slecht een keer moest hij zich gewonnen geven op een perfect getrapte penalty, al zat hij er ook hier met de vingertoppen aan.

Vanaf nu gaan we het programma aanpassen. De volgende drie weken trainen we op maandag om 18h en gaan we woensdag voetballen, de eerste keer nu woensdag in en tegen Testelt om 18h00. “Zorg dat je een identiteitsbewijs bij hebt”. Zaterdag na de match tegen VC Herentals staan er frieten en curryworsten klaar voor de ganse ploeg. Dat is nog een beloning voor 25 opeenvolgende overwinningen.

 

Speelden mee : Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten en Senne.

12:28 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-09

Exc. Vorst - Oevel B : 11 - 2

Bal komt op u toe

07/03 PreMiniemen B Thuismatch tegen Oevel B

 De zon was van de partij voor de thuiswedstrijd tegen de gasten van Oevel. Omdat we er niet zeker van waren dat Ayoub vandaag kon komen, kwam Cisse wederom onze rangen versterken. We waren dus vandaag met elf. Onze tegenstander begon de wedstrijd met slecht zeven spelers maar hun achtste man kwam na een vijftal minuutjes dan toch opdraven. Hij had ondertussen de 1-0 die Kurt in de eerste minuut binnentrapte al gemist. In de aanvangsfase zetten wij wel druk naar voor maar begonnen al snel op een hoopje te lopen. Onze buitenspelers kropen steeds mee naar binnen en de twee vleugelbacks volgden al snel hun voorbeeld. Het leek wel een mierennest voor het Oeveldoel.  Daarachter had Marten meestal het gezelschap van twee Oevel aanvallers, met hun drietjes hadden ze de beschikking over 75% van de plein. Het mocht dan ook een klein wonder heten dat we in de 8’ via Kurt 2-0 voorkwamen. In daaropvolgende minuut hadden we echter prijs. Verdedigende taken werden niet uitgevoerd en we stormden bijna met zijn allen vooruit. Oevel maakte hiervan gebruik om snel te counteren en trapte de verdiende 2-1 tegen de touwen. Hoog tijd om te wisselen en dat deed de ploeg deugd. Ayoub en Victor hielden op de flanken het spel wel breed en er kwam plots veel meer ruimte. Reeds in de 11de minuut kon Seppe hiervan profiteren. 3-1. Het begon nu wat beter te lopen en we hielden Oevel nu vast op eigen helft. Het was echter wachten tot de 21’ vooralleer we nog eens konden juichen. Het was wederom Seppe die zorgde voor de 4-1. Een minuut later deed een bij momenten ongrijpbare Ayoub hem dan na. 5-1. Hem was opgedragen steeds het een tegen een duel aan te gaan en zo voor een overtal te zorgen. Erg toch dat je zo een talent voor je eigen supporters moet verdedigen. Zo lopen er in heel Vorst geen vijf.

Onder de rust werden er enkele gewezen op hun plichten. Het was dan ook voor het eerst sinds heel lang stil in de kleedkamer. Voor de laatste keer werd het erin gepompt, wie nu nog de voorkeur gaf aan de raadgevingen toegeroepen van naast de plein op de richtlijnen van trainer en (als hij niet fluit) delege Mark die kon de rest van de wedstrijd toekijken van langs de lijn. Dat geld trouwens ook voor de volgende weken. De tweede helft was echter heel wat beter dan de eerste. Ik zeg niet heel goed maar wel beter. Roy kon al snel de 6-1 binnentrappen. We kregen nu heel wat kansen maar er werden er een paar vakkundig de nek omgewrongen. Cisse was wel goed bij schot en in de 9de en 11de minuut zorgde hij voor de 8-1 tussenstand. Vijf minuten later zorgde Ayoub voor de 9-1. We bleven echter met de kansen morsen en kregen in de 22’na zwak verdedigen achteraan een tweede doelpunt tegen. 9-2. Dit was echter het sein om nog eens alles uit de kast te halen en plots stond het betere Excelsior op de plein. Ayoub zette een prachtaanval op en op aangeven van Roy scoorde hij het doelpunt van de maand. In de twee voorgaande wedstrijden dat hij voor ons aantrad scoorde Cisse er telkens drie, zo ook vandaag. In de laatste minuut zorgde hij voor de 11-2. Meteen de eindstand.

Dit was zeker niet een van onze betere wedstrijden. Misschien zijn we wel wat te verwend en verwachten we telkens weer het allerbeste en dus misschien ook wat te veel. Nu Zaterdag naar Houtvenne waar we om 09h30 aantreden op het kunstveld.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne en Cisse.

23:33 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-09

Immervoort B - Exc. Vorst : 0 - 17

immervoort

28/02 PreMiniemen B Uitmatch bij Immervoort B

 Reeds 24 matchen lang zijn onze jongens ongeslagen. Om maar te zeggen dat wij beschikken over iets meer dan een doorsnee preminiemenploegje dit seizoen. Ook nummer 25 was op geen enkel moment in gevaar. Zonder Marten maar met de hulp van onze suppersub Cisse en met Seppe in de goal in plaats van Yoshi kampeerde we vanaf de eerste minuut op de helft van de tegenstander. Het enige wat in de beginfase niet wilde lukken was een doelpunt scoren. Nadat er enkele kansen niet konden worden afgerond kwam de scoringsmachine in de 5’ dan toch op gang. Ayoub zorgde uiteindelijk voor de 0-1. Dit was meteen het sein voor een dolle drie minuten. In de 6de, 7de en 8ste minuut was het via Victor, Kurt en Roy drie maal raak. 0-4 boeken toe en match gespeeld. De laatste weken namen we het daarna wat makkelijk op maar gelukkig dit keer niet. We hadden het er dan op de training en net voor de match ook uitgebreid over gehad, inzet en vechtlust gedurende 50’. Wie overschakelde op een versnelling lager kon onmiddellijk een tijdje gaan rusten en dat doen ze geen van allen graag. We bleven dus druk zetten en we toverden geregeld een paar mooie aanvallen op de mat. Om dit allemaal in het verslag op te nemen moeten we een fulltime reporter in dienst nemen en zeker niet de trainer opzadelen met die job. Spijtig voor enkele goede combinaties dat ze dit verslag niet halen. Na een paar minuten zonder doelpunt kwam de doelpunten machine in de 14’ weer op gang. Victor zorgde voor de 0-5. In de 18de ‘n 19de minuut liet Cisse zien dat hij wel degelijk een plaatsje verdiend in deze ploeg (wie daaraan twijfelde kende eigenlijk toch niks van voetbal!!). Hij zorgde met twee fraaie doelpunten voor de 0-7 tussenstand. In de 20’ pikte Yoshi ook zijn doelpuntje mee en 1’ later bood hij Ayoub de 0-9 op een blaadje aan. Ruststand : 0-9.

Weinig bij te sturen onder de rust we waren meer dan tevreden over het spelpeil. Het kwam er enkel op aan de motivatie in de ploeg houden. Lukte dat de laatste weken niet altijd even goed vandaag was het ook in de tweede helft geen probleem. Het spelpeil ging zelf nog de hoogte in en de bal was bij momenten ongrijpbaar voor de thuisploeg. Enkele mooie individuele staaltjes werden afgewisseld met enkele goede combinaties. Het was opnieuw Ayoub die in de 4’ de ban brak en als hij dat drie minuten later nog eens overdeed stond het 0-11. In de daaropvolgende minuut scoorde Roy de 12-0 en in de 11’ Cisse de 0-12. Het bleef kansen regenen en er gingen er dus ook een heleboel niet in. In de 14’ was het via Kurt wel weer raak en als in de daaropvolgende minuut Roy de keeper met een supperknal de schrik van zijn leven bezorgde stond Ayoub op de goede plaats om de 0-15 binnen te trappen. In de 20’ kwam Roy terug oog in oog te staan met de thuisdoelman en je kon de angst in zijn ogen aflezen. Dit keer schoof hij echter met een mooie plaatsbal de 0-16 binnen. Meteen ons 200ste doelpunt van deze competitie. Het orgelpunt op deze zeer goede tweede helft werd door Roy gezet, hij zorgde in de 23’ voor de 0-17 eindstand.

Ik denk dat die 25ste overwinning op rij maar eens moet gevierd worden nu zaterdag na de match tegen Oevel. We zullen laten weten wat er op het programma staat na de wedstrijd. Dit alles natuurlijk als er ook dan goed wordt gevoetbald.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Steve, Senne en Cisse.

22:15 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-09

Exc. Vorst - Ezaart B : 13 - 0

Ezaart21/02 PreMiniemen B Thuismatch tegen Ezaart B

 

De weergoden zijn ons eindelijk beter gezind. Het lijkt erop dat we opnieuw gaan kunnen voetballen elke week. De gasten van Ezaart zakten vandaag of naar het groene gras van Excelsior. In de heenwedstrijd zetten we een monsterscore op het bord en we konden ons dus verwachten aan een gemotiveerde tegenstander. Ze pasten de tactiek toe die wel meer ploegen toepassen de laatste tijd. Een man of vijf zes achteraan en er dan bij het uitverdedigen op hopen dat die bal eens goed valt om een tegenaanval op te zetten. In de beginfase leek hun verdedigend plannetje te lukken. We beten onze tanden stuk op de versterkte afweer en de zeldzame kansjes gingen verloren of belande op de paal. Zoveel druk dat kon echter niet blijven duren en als Sander in de 8’ vanop afstand op doel trapte en de doelman zich miskeek was meteen de ban gebroken. 1-0. We schakelde nu een versnelling hoger en hielden het spel beter breed en boorden nu geregeld een gaatje in de versterkte verdedigingsmuur. In de 12’ Ayoub en in de 14’ Roy zorgden voor een 3-0 voorsprong met een kwartiertje gespeeld. Onze achterlinie had zoals gewoonlijk alles onder controle en smoorde elke tegenaanval in de kiem. Keeper Yoshi had last van zijn elleboog en werd in doel vervangen door Seppe die een heel rustige namiddag beleefde. Yoshi deed het als spits heel behoorlijk en in de 17’ trapte hij de 4-0 tegen de touwen. Nu ging het even snel in de 18’ Kurt, 20’ opnieuw Yoshi en in de 22’ Victor zorgden voor een 7-0 ruststand.

Ondanks de ongewone opstelling vooral in de voorlinie liep het toch behoorlijk vlot het kwam er tijdens de rust alleen op aan iedereen scherp te houden en ook in de tweede helft te blijven voetballen. Dat lukte in de aanvangsfase meer dan behoorlijk en Ezaart kwam achteraan handen en voeten tekort om ons af te stoppen. Via Victor en 2 maal Yoshi stonden reeds na 5’ de dubbele cijfers op het bord. 10-0. Nu sloop echter weer een oud zeer in de ploeg : gemakzucht. Het is ergens aan te nemen dat als wat het te makkelijk gaat men denkt dat het zo ook wel zal gaan en dat dan de concentratie wat verdwijnt. De snelheid gaat er dan wat uit en bij de afwerking ontbreekt het dan wat aan precisie. Het duurde dan ook tot in de 16’ alvorens we nog eens de weg vonden naar het doel. 11-0 door Ayoub. Daarna liep het plots heel wat beter en de 12-0 was een prachtaanval die over verschillende stations, snel en in een tijd bij Ayoub belande die maar voor het intikken had. In de 23’ was het Kurtje Frutos die de eindstand van 13-0 op het bord trapte.

Volgende week trekken we naar Immervoort op zoek naar de 25ste zegen op rij.

 Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne

01:17 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-09

Exc. Vorst - Punt B : 6 - 1

Punt

31/01 PreMiniemen B Thuismatch tegen Punt B

 

Na zes weken zonder veldvoetbal konden wij eindelijk nog eens de wei in. Na al die regen en vrieskou van de laatste weken hadden we het zaalvoetballen wel stilaan gehad. De winter gaf zich echter nog niet gewonnen en het plein lag er zeker in de beginfase nog hard bij. We begonnen gretig aan de match tegen een versterkte B ploeg van het Punt. De eerste helft was meer dan het aankijken waard en we zetten voordurend druk op de Punt achterlinie. Gingen de eerste kansen nog verloren in de 3’ kon Ayoub de eerste van 2009 binnentrappen. Punt kon echter rekenen op een uitstekende doelman die meermaals spelbreker was en met goed meevoetballen en enkele uitstekende reddingen de schade kon beperken. Enkel Ayoub kon hem enkele keren verschalken en na 12’ stond het via een zuivere hattrick van hem 3-0. Gelukkig bleven we ondanks het missen van vele kansen goed voetbal spelen en in de 18’ zorgde Seppe voor de 4-0 ruststand. Enig minpunt deze eerste helft was dat er net iets te veel trainers naast de plein stonden die soms voor wat verwarring zorgden, naar wie te luisteren als je vele tegenstrijdige dingen hoort als je 9 bent.

De tweede helft begonnen we aarzelend. Was het de kou? De conditie? De motivatie? Of alle drie? Van goed voetbal was geen sprake meer. De goede acties werden zeldzaam en Punt hield makkelijk stand. Er zat weinig tot geen beweging in de ploeg en eigen succes ging voor op het ploegsucces. We troepten samen voor het doel van Punt en maakten geen gebruik meer van de ruimte op de flanken. We kregen nog enkele kansen maar die werden op een na nogal makkelijk gemist. Enkel Seppe trof in de 12’ doel. We speelden loom en zonder inzet en misten onbegrijpelijk enkele open kansen. Roy, Marten en Sander waren de drie enige die bleven werken voor de ploeg en dat was te weinig om Punt in de problemen te brengen. In de 21’ kregen we dan ook het deksel op de neus. Yoshi dook stijlvol naast een gevaarloze bal en meteen stond het 5-1. Plots iedereen wakker en wat we 20’ niet zagen lieten we de laatste 3’ plots wel zien, voetbal. Victor kon net voor affluiten de 6-1 eindstand tegen de netten trappen.

De eerste helft was goed, de tweede was bar slecht. Het zal de komende weken beter moeten willen we de pracht serie van 2008 kunnen evenaren. Knoop de preek van na de match maar in de oren.

 

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten en Steve.

Premin B tegen Punt

 

21:50 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-09

Exc. Vorst - Veerle B : 11 - 0

Veerle
20/12 PreMiniemen B Thuismatch tegen Veerle B

 

Onze laatste buitenopdracht van 2008 was een derby thuis tegen Veerle. Al voor de match was te merken dat ze tamelijk gerust waren in de afloop van de wedstrijd en dat voorspeld zelden veel goeds. Onderschatting noemen ze dat. We probeerden dan ook via een stevige opwarming de ploeg op scherp te krijgen, altijd nodig in zo een dorpsderby. Desondanks begonnen we echter matig aan de wedstrijd en bakte er in de eerste 15’ weinig tot niks van. Wij voetbalden op een veel te kleine ruimte en liepen ons vast in een stevig georganiseerde Veerle achterlinie. De enkele keren dat we er dan toch eens doorgeraakte liet de afwerking ons meestal in de steek. Enkel Seppe in de 9de en Kurt in de 15de minuut vonden de weg naar de netten. De laatste 10’ echter een heel ander Excelsior dat plots goed begon gaan te voetballen. Het aantal kansen en goede acties volgden elkaar dan ook in ijltempo op. In de 18’ zorgde Roy voor de 3-0 en in de daaropvolgende minuut was het Ayoub die na een enig mooie pas binnendoor van Roy de 4-0 op het bord zette. Roy zelf was weer aan het feest in de 20ste minuut. 5-0. In de 22’ bediende Ayoub Victor die zorgde voor de 6-0. In de 24’ onze beste aanval van de wedstrijd. Een prachtactie Ayoub Seppe belande in de voeten van Victor die met zijn tweede van de namiddag zorgde voor de 7-0 ruststand. De laatste 10’ lieten het beste verhopen voor de tweede helft.

IJdele hoop bleek al vlug, we namen het wederom veel te licht op en een wel op scherp gezet Veerle beet van zich af. De duels gingen maar al te dikwijls verloren en vandaag was het niveau niet hoog genoeg om dit al voetballend te compenseren. We waren wel veel in balbezit en speelden vooral op de helft van de tegenstander maar het was allemaal minsten een versnelling te laag. In tegenstelling tot de eerste helft probeerde Veerle er nu uit te komen maar gelukkig gaf onze achterlinie zoals gebruikelijk geen krimp. Yoshi moest daarom zoals zo vaak werkeloos toekijken. Aanvallend maakten we geen gebruik van de geboden ruimte en de afwerking was beneden alle peil. We wilden het allemaal veel te mooi doen en in plaats van geplaatst in te schieten wilden wij het enkele keren doen met een fantasietje dat dan meestal strandde in de handen van een toch wel voortreffelijke doelvrouw. Tussen al de misser door vonden Kurt in de 6de, Ayoub in de 14de en Roy in de 19de en 20ste minuut nog vier keer de weg naar de netten. Meteen kennen wij de eindstand. 11-0.

Zaterdag 27/12 wacht ons een laatste opdracht voor 2008. In de sporthal van Veerle trekken wij dan de zaal in voor twee wedstrijden tegen de provinciale preminiemen van Westerlo.

 

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten Steve en Senne.

 

 

 

01:21 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Berg en Dal B - Exc. Vorst : 1 - 7

Berg en Dal
13/12 PreMiniemen B Uitmatch bij Berg en Dal B

 

Onze A Preminiemen lieten de wedstrijd op het knollenveld wijselijk aan zich voorbij gaan. Wij mochten aantreden op een iets beter bespeelbaar uit de kluiten gewassen duiveltjesveld. Al tijdens de opwarming konden onze jongens ondervinden dat combineren op dit veld zeker met deze vrieskou bijna onmogelijk was. In de heenronde namen wij nog vlot de maat van Berg en Dal maar op dit soort pleinen weet je maar nooit voor wie de bal botst. Reeds bij onze eerste aanval konden wij de score openen via Seppe. We konden echter maar even genieten van onze voorsprong, in de 2de minuut kregen we er ook al eentje binnen. Ook de derde aanval was succesvol en via Victor stond het dus na 3’ 1-2. De scoringsmachine viel nu echter helemaal stil en daar zat de staat van het veld voor heel wat tussen. We probeerden druk te zetten maar op het kleine en hobbelige veldje was verdedigen veel makkelijker dan aanvallen. Twee goede passes geven na mekaar was bijna onmogelijk en tempo maken was al helemaal onhaalbaar. Het was al een hele kunst om je mannetje eens voorbij te geraken en er stond er altijd wel eentje klaar die de bal dan wegkeilde. We kregen wel enkele kleine kansen maar het duurde tot in de 20’ alvorens we nog eens konden juichen. Ayoub zorgde voor de 1-3 en 1’ later was het Sander die met zijn eerste van dit seizoen de 1-4 hard kon intrappen. De streng leidende scheids maakte er dan meteen maar een eind aan en we konden in de overvolle kleedkamer gaan rusten met een 1-4 voorsprong.

De tweede helft lag dank zij de zon de plein er iets minder hard bij. We zagen dan ook een iets beter voetballend Excelsior dat af en toe er in slaagde de muur van verdedigers uit verband te spelen. Bij de afwerking wilde het echter niet lukken. Tijdens de tweede helft gingen zo toch een zevental goede kansen verloren. Tussen de missers door waren we toch nog een paar keer succesvol. In de 12’ kon Ayoub de score opdrijven tot 1-5 en in de 17’ was het de beurt aan Kurt om zijn duit in het zakje te doen. 1-6. Achteraan gaven Sander, Steve, Victor en libero Marten niks weg en moest Yoshi niet een keer ingrijpen. In de 20’ was het Marten die iedereen “niet in het minst zichzelf” verraste als hij een uittrap van de keeper in het midden van de plein in een keer op de slof nam en de bal liet verdwijnen in het Berg en Dal doel. De eindstand van 1-7 stond meteen op het scorebord.

Gelukkig moeten wij niet te dikwijls op dit soort knollenvelden aantreden en we zullen deze match dan ook maar snel vergeten. Volgende week thuis op de grasmat “met de nadruk op MAT” van Excelsior kunnen we weer op zoek gaan naar ons betere spel. Supporters opgelet de match tegen Veerle start reeds om 10h00.

 

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten en Steve.

01:19 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Vorst - Houtvenne D : 20 - 0

Houtvenne
29/11 PreMiniemen B Thuismatch tegen Houtevenne D

 

“Oef” na de modderpartij van vorige week vandaag terug schotten op een echte grasmat. De gasten van Houtvenne kwamen op bezoek om de heenronde af te sluiten. Tot nu toe een perfect parkoer met alleen maar overwinningen en al snel was het duidelijk dat die eerste nederlaag niet voor vandaag zou zijn. Reeds in de eerste minuut was het prijs als Seppe de 1-0 tegen de touwen joeg. We waren meteen vertrokken voor 50’ eenrichtingsvoetbal. Gingen de volgende paar kansen nog verloren van een echte match was er vandaag op geen enkel moment sprake, daarvoor was het klasseverschil veel te groot. In de 6’ zorgde Roy voor de 2-0 een 1’ later was Marten de schutter van dienst. Nog voor de eerste wissels in de 10de minuut zorgde Roy met nog eens 2 doelpunten voor een 5-0 tussenstand. Er werden vele mooie kansen bij elkaar gevoetbald die gelukkig voor Houtvenne niet altijd in een doelpunt konden worden omgezet. Tussen de 10de en 20ste minuut wrongen we meerdere kansen vakkundig de nek om. Enkel Ayoub en Kurt konden de score opdrijven tot 7-0. De laatste 5’ gingen echter alle remmen los. De doelpunten volgden elkaar nu in ijltempo op. In de 21’Ayoub , 22’ Victor; 23’ Roy, 24’ Victor en tot slot 25’ Kurt zorgden voor een 12-0 ruststand.

Om ook onze achterspelers eens wat meer op de spotlights te zetten gooide we in de tweede helft de ganse ploeg om. Seppe verving Yoshi in de goal en onze achterspelers en voorlinie ruilden van plaats. Het was even wennen aan de nieuwe opstelling. Het duurde een tijdje om het juiste ritme te vinden en ons aan te passen aan de ongewone opstelling. Het was de bedoeling om de achterspelers te laten scoren maar vooral Senne slaagde daar in de beginfase maar niet in. Een drietal goede kansen kreeg hij niet tegen de netten en het was wachten tot Kurt in de 10’ zorgde voor de 13-0. Dit was meteen het sein om weer de draad op te nemen van de eerste helft. Yoshi kon in de 12’ zijn eerste seizoenstreffer maken en nadat Senne in de 13’ zijn 5de kans mooi voorbij de keeper maar tegen de paal schoof was het voor onze libero in de 14’ dan toch prijs. “Zucht” de 15-0 kwam van zijn voet. De scoringsmachine viel nu even stil maar net zoals in de eerste helft zat het venijn ook dit keer in de staart. In de 21’ Ayoub , 22’ Roy, 23’ Yoshi, 24’ Marten en tot slot in de 25’ Ayoub zorgden voor de 20-0 eindstand.

Meteen hebben we alle ploegen van de reeks een keer ontmoet en kunnen we een zeer succesvolle heenronde afsluiten met 12 opeenvolgende overwinningen. Dat op zich is al indrukwekkend maar het doelsaldo slaat alles. Onze aanvallers troffen maar liefst 147 keer doel en onze verdediging moest er slechts 7 (waarvan 1 owngoal) toestaan in 600 minuten voetbal. Tel maar uit alle 4’ scoorden wij en alle 85’ moest Yoshi zich omdraaien.

Volgende zaterdag beginnen we om 12h30 thuis aan de terugronde tegen VC Herentals, meteen een van de betere ploegen die op bezoek komt.

 

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

01:17 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oevel B - Exc. Vorst : 0 - 9

Bal2
22/11 PreMiniemen B Uitmatch bij Oevel B

 

De plein van Oevel heeft niet veel nodig om helemaal onbespeelbaar te zijn. Het dun laagje sneeuw zorgde er dus voor dat goed aanvallend voetbal spelen bijna niet mogelijk was. We probeerden echter toch om ook op deze akker goed voetbal te spelen en werden daar in de eerste twee minuten voor beloond met doelpunten van Seppe en Ayoub. 0-2. Die van Seppe was trouwens onze 200ste de oefenwedstrijden meegeteld. Ook daarna bleven we het proberen maar stevig verdedigen is op dit soort pleinen veel makkelijke dan aanvallen. We bleven de combinatie zoeken maar kregen dat ding maar niet meer tegen de netten. Een tiental goede kansen werden er in de volgende twintig minuten afgedwongen maar geen enkele kon worden omgezet in een doelpunt. De staat van het plein was hierbij de grote boosdoener, we zagen menig steunbeen wegglijden bij het trappen op doel en dus weg kans. Oevel probeerde er met verre ballen uit te komen maar Yoshi en onze supper verdedigers zaten er telkens tussen alvorens de Oevel aanvallers gevaarlijk konden worden. In de 23’ werden we dan toch eindelijk beloond met de 0-3 als Ayoub zijn zoveelste kans kon binnenleggen. In de daaropvolgende minuut een eerste seizoenstreffer voor Steve. 0-4. Meteen ook de ruststand.

Ook in de tweede helft was het meestal eenrichtingsvoetbal. We bleven proberen zij het met vallen en opstaan om mooi en verzorgd voetbal te spelen en wonder boven wonder lukte het ons geregeld om goede combinaties op de mat te toveren. In tegenstelling tot de eerste helft konden we nu regelmatig ons goaltje meepikken. Laat ons zeggen dat ongeveer de helft van de kansen in het eerste kwartier een doelpuntje opleverden. In de 3’ Ayoub, 5’ Victor, 7’ Seppe, 9’ Kurt en tot slot 13’ Marten waren de schutters van dienst. Niet enkel de plein werkte ons in de laatste 10’ tegen ook de weergoden deden hun duit in het zakje. Koude wind met sneeuw maakten voetballen tot een echte wintersport. Dit alles kwam het spel niet ten goede en er was dan ook niet veel meer te zien in de laatste 10’. We voetbalden nog een 3 tal kansen bij elkaar maar konden niet meer scoren. Ondanks de overwinning een wedstrijd om vlug te vergeten. Eindstand : 0-9.

Nu zaterdag sluiten we de heenronde thuis om 12h30 af tegen Houtvenne.

 

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

01:16 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Vorst - Immervoort B : 19 - 2

immervoort
15/11 PreMiniemen B Thuismatch tegen Immervoort B

 

Vandaag was het al om 09h30 verzamelen geblazen in de kantine van Excelsior. We trokken er met de volledige ploeg op uit om wafels te gaan verkopen. Best leuk zo van deur tot deur gaan zeker daar de mensen van de Vliet ons zo goed steunden. Omdat we om 12h30 moesten aantreden tegen Immervoort brachten we onze bokes mee. Hopelijk hadden we niet alles gegeven om van de wafels aan de man te brengen. We starten echter prima aan de match. Reeds in de eerste minuut dwongen wij een hoekschop af. Seppe draaide hem voor doel en Marten trapte de 1-0 in een tijd binnen. Meteen ons 100ste competitiedoelpunt van dit seizoen. Wie dacht dat wij ook deze week over de tegenstander gingen heenwalsen kwam zeker in de beginfase bedrogen uit. Immervoort voetbalde ronduit mee en moest niet onderdoen voor een moeilijk op toerental komend Excelsior. Het tempo lag veel te laag en er zat geen beweging in de ploeg. In de 8’ eindelijk nog eens in doelkans en Marten zorgde voor de 2-0. Zonder echt goed te spelen begonnen wij nu kansen te krijgen. Tussen de 10de en 15de minuut zorgenden Seppe en Ayoub beide met 2 doelpunten ervoor dat we verdiend maar overdreven 6-0 voorkwamen. Plots begonnen we dan toch goed te combineren en brak de veer bij Immervoort. De laatste 10 minuten was het dan ook bijna al Excelsior wat de klok sloeg. In de 18’ zorgde Ayoub voor de 7-0. In de 21’ strafte een moedig Immervoort een onoplettendheid achteraan af. 7-1. Meteen het sein voor een dolle laatste 4 minuten. In deze slotfase zorgden Seppe, twee maal Ayoub en tot slot Roy ervoor dat wij konden gaan rusten met een 11-1 voorsprong.

De tweede helft weer een doelpunt in de eerste minuut. Ayoub was de prijsschuter van dienst. 12-1. Kurt kon in de 5’ ook zijn goaltje meepikken. Roy rolde in de 8ste en 15de minuut twee keer de achterlinie op en bracht met twee prachtgoals de tussenstand op maar liefst 15-1. In de 13’ hoekschop voor Immervoort. Met drie groen-witte stonden ze klaar om de bal aan de eerste paal weg te werken. Het thorinsinct bij Ayoub haalde het echter van zijn verdedigende kwaliteiten en hij verraste Yoshi met een owngoal. 15-2. Geen nood echter in de 15’ trapte hij er nog twee binnen, gelukkig voor ons dit keer in de goal van de tegenstander. 17-2. De laatste 10’ waren goed. Enkel bij de afwerking liep het een paar keer fout. We combineerden nog enkele goede kansen bij elkaar, maar enkel Victor kon de netten nog eens aan het werk zetten door in de 19de en 24ste minuut de eindscore te brengen op 19-2.

Geen grootse maar wel degelijke wedstrijd van de onze. De frieten na de match hadden ze dan ook verdiend, dank u Linda. Zaterdag gaan we om 12h op bezoek bij Oevel voor onze voorlaatste match in de heenronde.

 

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

01:14 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ezaart B - Exc. Vorst : 0 - 20

Ezaart
08/11 PreMiniemen B Uitmatch bij Ezaart B

 

Na een weekje verplichte rust door het forfait van Standaard Vorst B trokken op deze perfecte voetbaldag uitgerust naar Mol om daar het plaatselijke Ezaart partij te geven. Kurt ging een door weekenduitstapjes geteisterde A ploeg versterken. Kurt is de draaischijf en gatendichter van de ploeg, het was dus afwachten of wij dit konden opvangen. De eerste helft Seppe en de tweede Marten lieten vandaag zien dat wij ook op de mid-mid enkele nuttige troeven achter de hand hebben. Ook vandaag bleek al snel dat dit Excelsior voorlopig niet te kloppen is. In de 2de en 3de minuut was het via Ayoub al twee maal raak. Ezaart kwam maar niet onder de druk uit en lukte het dan toch eens werd dit door de achterlinie in de kiem gesmoord. Seppe nam in de 7’ de 0-3 voor zijn rekening. In de 8ste, 13de en 17de minuut drie keer Roy die met een zuivere hattrick de tussenstand bracht op 0-6. Tussendoor had Yoshi een prachtreflex in huis om een tegendoelpunt te vermijden. De ruststand werd in de 22’ door Seppe tegen de netten gewerkt. 0-7. Het was een degelijke eerste helft, enkel maakten wij te weinig gebruik van onze linkerflank waardoor we te veel op een hoop speelde.

Tijdens de rust werd dan ook gevraagd om meer de ganse breedte van het veld te gebruiken en dat werd dan ook onmiddellijk gedaan. Reeds in de eerste minuut kon linkerflankspeler Victor de score opdrijven en nog in dezelfde minuut vond ook Roy een gaatje in de thuisdefensie. 0-9. De ganse tweede helft was het eenrichtingsvoetbal. Ezaart raakte niet meer onder de druk uit en we konden een ganse karrenvracht kansen bij elkaar voetballen. De hele reeks aanvallen kwamen zo uit de boekjes van de voetbalbond en de bal werd bij momenten ongrijpbaar gemaakt voor de tegenstander. Hier een uitgebreid verslag van maken dat is onbegonnen werk. In de 6’ zorgde Ayoub voor de dubbele cijfers en een minuut later voor de 0-11. Dan ging het even heel snel. In de 11’ Victor, 12’ Ayoub, 13’ Seppe, 14’ Victor, 16’ Seppe, 18’ Ayoub en 20’ Seppe zorgden met nog 5’ te gaan voor een 0-18 tussenstand. Onze aanvallers waren dus vandaag in een begenadigde supperdag. Natuurlijk met dank aan de jongens achteraan die er wel voor zorgen dat zij enkel aan aanvallen moeten denken. Achteraan en in het midden speelden wij al even indrukwekkend als vooraan. Roy kon de kers op de taart zetten. Met nog twee doelpunten zette hij de 0-20 eindstand op het bord. Meteen de grootste overwinning van dit seizoen. Geweldig mannen.

Nu zaterdag om 09h30 verzamelen geblazen om wafels te gaan verkopen voor onze jeugdploegen. We brengen onze bokes mee en geven daarna de jongens van Immervoort thuis partij om 12h30. En als we goed spelen daarna FRIETEN.

 

Speelden mee : Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

00:59 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Vorst - Tongerlo B : 16 - 0

Tongerlo
25/10 PreMiniemen B Thuismatch tegen Tongerlo B

 

Voor het eerst dit seizoen ontbrak er iemand op het wedstrijdblad. Victor was er wel maar hij speelde vandaag mee met onze A ploeg. Geen nood echter met Cisse hebben wij een waardig alternatief achter de hand. Reeds in de eerste minuut konden wij via Ayoub bij de eerste de beste aanval de score openen. 1-0. Tongerlo was echter niet onder de indruk in de aanvangsfase en voetbalde ronduit mee. Sterker nog voor het eerst dit seizoen was het achteraan alle hens aan dek om een goed opzittend en druk zettend Tongerlo af te houden. Net zoals de vorige weken gaf de achterlinie echter geen krimp. Yoshi zag de bezoekers dikwijls opduiken op onze helft maar moest dank zij het prima verdedigend werk geen grote kansen onschadelijk maken. Het duurde tot in de 9de minuut alvorens wij de match onder controle kregen. Roy trapte de 2-0 binnen en plots vonden de onze elkaar weer blindelings. In de 10de minuut een tweede voor Ayoub en in de 11de minuut een tweede voor Roy. 4-0. Kopjes omlaag bij Tongerlo en eigenlijk dan al winnaar gekend. We konden nu het spel volledig verleggen naar de helft van de tegenstander. Onze verdedigers vatten post op de middenlijn en rukten geregeld mee op. De bezoeken achterlinie kreeg maar geen vat op onze spitsen die met enkele goede en snelle combinaties plots kansen bij de vleet gingen produceren. De eerste die succes had was Seppe die in de 14’ de 5-0 voor zijn rekening nam. In de 18’ Roy en in de 20’ Ayoub dreven de score op tot 7-0. In de 22’ kon Cisse zijn competitie debuut opfleuren met zijn eerste en ons achtste doelpunt. Hij zorgde meteen voor de 8-0 ruststand.

In de tweede helft gingen wij verder op de ingeslagen weg. Ook nu duurde het net als in de eerste helft maar 1’ alvorens we de score konden openen. En net zoals in de eerste was het ook dit keer Ayoub die zorgde voor dit doelpunt. 9-0. Spijtig dat over de voorbereiding die vooraf ging aan de doelpunten niks kan worden geschreven in de verslagen. Deze ploeg coachen en dat tussendoor allemaal opschrijven dat is onbegonnen werk. Spijtig voor de jongens die veel van het voorberijdende werk doen maar mocht iemand zich geroepen voelen om hierbij te helpen? Graag. Nu zie je de namen : Senne, Sander, Steve, Marten en Kurt veel te weinig staan in de verslagen. Zei doen een pak verdedigend en voorbereidend werk maar zijn zelden of nooit de afwerkers van dienst. Het voornaamste is echter dat wij prima voetbal blijven spelen met de ganse ploeg. In de 4’ Ayoub en in de 9de en 13de minuut Cisse dreven de tussenstand op tot 12-0. Nu nam even de druk op het Tongerlo doel af tot vijf minuten voor tijd Roy nog eens uit zijn sloffen schoot. Met in zuivere hattrick waarvoor hij maar 3 minuten nodig had zetten hij ons op een 15-0 voorsprong. Ayoub kon niet achterblijven en in de laatste minuut kon ook hij zijn zesde van de namiddag tegen de touwen trappen. Meteen stond de 16-0 eindstand op het bord.

Dit was wederom een prima wedstrijd van de onze. Tongerlo was zeker niet de slechtste ploeg waartegen wij dit jaar speelden, maar zij botsten op een uitstekend Excelsior. Volgend weekend zijn we vrij daar de buren van Standaard Vorst de B ploeg hebben uitgeschreven. Dat ze zich deze week dan maar eens uitleven op onze voetbalstage dan trekken wij de week daarop naar Mol waar Ezaart onze volgende tegenstander is.

 

Speelden mee : Kurt, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve, Senne en Cisse.

00:57 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Punt B - Exc. Vorst : 0 - 9

Punt
18/10 PreMiniemen B Uitmatch bij Punt B

 

Vandaag begonnen we pas om 15h aan onze wedstrijd. Iedereen was dus goed uitgeslapen. Op het Punt wisten ze blijkbaar wat op hun afkwam want ze versterkte hun B ploeg met een 3 tal spelers van de A. Maar daar trekken wij ons de laatste weken niet veel meer van aan. Ook vandaag namen we de wedstrijd onmiddellijk in handen. Als je een verslag moet maken van al de goede acties en kansen die we de volgende 50’ te zien kregen dan kan je daar een paar bladzijden mee vullen. We hebben ons dus beperkt tot het noteren van de doelpunten. In de 3’ onze derde kans en zoals het spreekwoord zegt : derde keer goede keer. 0-1 via Victor. In de 8’ kon Ayoub de score verdubbelen tot 0-2. De scoringsmachine viel nu een tiental minuutjes stil. We voetbalden kans na kans bij elkaar maar de ballen vlogen naast, op het doelkader ofwel zat een uitstekende thuisgoalie er voor de zoveelste keer tussen. Zonder de onze te kort te doen hij was de beste man op het plein. In de slotfase van de eerste helft moest hij zich echter nog drie maal gewonnen geven. Ayoub, Victor en Roy konden hem in de laatste 5’ nog te grazen nemen. Vooral de 0-4 was een prachtgoal. De bal sneed met enkele eentijdspassen doorheen de thuisverdediger en Victor had de eer deze prachtcombinatie in te trappen. Ruststand 0-5.

Ook in de tweede helft geen verandering in het spelbeeld. Het was al Excelsior wat de klok sloeg. Achteraan werden wij niet een keer uit verband gespeeld en we gaven geen enkele open doelkans weg. Slecht een keer moest Yoshi gepast uitkomen om een mogelijke doelkans te verijdelen. Onze grootste zorg bleef de thuisdoelman en hoe hem te verschalken. Telkens weer zat hij er prima tussen en zorgde er in zijn eentje voor dat wij geen monsterscore op het bord konden zetten. We kwamen er nog geregeld met goed voetbal doorheen maar slechts vier van de karrenvracht kansen kon worden omgezet in een doelpunt. Kurt in de 4de en 18de minuut en Seppe in de 14de en 20ste minuut waren de prijsschutters van dienst in de tweede helft. De eindstand bleef steken op een oververdiende 0-9 overwinning.

Dit was een collectieve sterke prestatie van het ganse team dat week tot week blijft groeien. Nu zaterdag thuis om 12h30 tegen de abdijjongens uit Tongerlo.

 

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

00:55 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Vorst - Heultje : 5 - 2

Heultje
11/10 PreMiniemen B Thuismatch tegen Heultje

 

Vandaag moesten we de wei in tegen Heultje. We wisten dat dit een te duchten tegenstander was die voor de helft bestaat uit tweedejaars. Vandaag konden we dus eens zien wat we echt in onze mars hebben. In de wedstrijd was het al snel duidelijk dat de onze niet onder de indruk waren, ze waren dan wel wat groter en ouder we namen de match meteen in handen. De bal ging goed rond en we zetten de bezoekers vast voor eigen doel. We voetbalden een paar uitstekende kansen bij elkaar maar kwamen net iets te kort in de afwerking. Er zat altijd wel een voetje voor of een uitstekend meevoetballende keeper zat er weer eens tussen. Achteraan hadden we het volledig onder controle. Je ziet er minder over staan in de verslagen maar de drie S’en (Senne, Sander, Steve) en Marten en in het midden werkpaard Kurt, daar kan je een ploeg op bouwen. Roy, Seppe, Ayoub en Victor bleven ondertussen zoeken naar een gaatje in de bezoekende verdediging maar het was wachten tot in de 23’ om te juichen. Bij hun eerste hoekschop verlieten de Heultje boys voor het eerst hun verdedigende positie en hiervan maakten we gebruik om er snel uit te komen. We onderschepten achteraan de bal en lanceerden Roy die na een ren van 30 meter beheerst de bal in doel schoof. 1-0. Meteen ook de ruststand.

Tijdens de rust was er al een beetje euforie maar de match was verre van gespeeld. Iedereen werd dus terug met de voetjes op de grond gezet. In de tweede helft probeerde Heultje wat aan die achterstand te doen door wat verder van hun doel af te voetballen. We bleven echter de match onder controle houden en we maakten dankbaar gebruik van de vrijgekomen ruimte. In de 5’ was het Seppe die hiervan als eerste gebruik kon maken en nog eens 5’ later zette Roy zich mooi door en meteen stond het 3-0. We waanden ons even onaantastbaar en stormden vooruit, hiervan maakte Heultje gebruik om op een tegenstoot tegen te score. 3-1. We reageerden onmiddellijk. Nog geen minuut later kon Ayoub de volgende goede aanval afronden tot de 4-1. Achteraan lieten we ons nu betrappen op een zeldzaam foutje. We kregen de bal niet weg en hiervan maakte Heultje gebruik om terug wat spanning in de match te brengen. 4-2. Maar net als bij het vorige tegendoelpunt dienden we hun meteen van antwoord. In de daaropvolgende minuut toverden we een prachtaanval op de mat en Ayoub het de eer om deze af te ronden. 5-2. We hadden nu de match volledig in handen en we kregen nog een handvol uitstekende kansen. Door gebrek aan egoïsme (dat is eigenlijk een goede eigenschap) gingen deze verloren. We sloten dus een uitstekende wedstrijd af met een mooie en verdiende 5-2 overwinning.

Nu zaterdag om 15h gaan we op bezoek in Geel bij Het Punt.

 

Speelden mee : Kurt, Victor, Roy, Ayoub, Sander, Yoshi, Seppe, Marten, Steve en Senne.

00:36 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |